Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pohádka Briana Boyla. Zvítězil nad leukémií a teď se blýskl hattrickem

Útočník New Jersey Brian Boyle prožil velmi emotivní večer. Pár dnů před startem předchozí sezony mu byla diagnostikována chronická myeloidní leukémie, která je variantou rakoviny kostní dřeně. Navzdory vážné nemoci odehrál v minulé sezoně 69 zápasů. Před nedávnem mu testy ukázaly, že jeho krev již neobsahuje leukemické buňky. A teď se blýskl vůbec svým prvním hattrickem v NHL. Jak jinak než při zápase, který byl součástí pravidelné charitativní akce Hokej proti rakovině.

Brian Boyle
zdroj: Reuters/USA Today sports

Vítězství nad Pittsbrughem 5:1 nebylo to nejdůležitější. "Miluji tyhle večery. Někdy se cítíte sami. Během boje s rakovinou se ocitnete na temném místě. Pamatuji si, jak jsem s ní soupeřil a necítil se dobře. Nejhorší je, když vás lidé litují. Nevíte, jak na to máte reagovat. Chcete, aby se ve vaší přítomnosti cítili pohodlně," prozradil Boyle.

Kvůli nemoci vynechal v minulé sezoně jen první měsíc, pak pravidelně hrál a nastřílel 13 gólů a přidal 10 asistencí. Vysloužil si tím Bill Masterton Memorial Trophy, která je v NHL udělována za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji.

V říjnu Boyle oznámil, že poslední testy vykázaly nejlepší možné výsledky a že se zbavil příznaků nemoci.

"Myslím, že toho lidé obecně dělají dost pro to, aby pomohli ostatním. Měl jsem to štěstí, že mi všichni lidé tady, moje rodina byli oporou. Na světě je dostatek dobrých lidí, kteří dokážou ostatní podpořit," zdůraznil Boyle.

Stejnou chorobu měl v minulosti i jiný hokejista Jason Blake. Poté co mu byla diagnostikována chronická myeloidní leukémie, odehrál v NHL ještě šest sezon. Blake získal Bill Masterton Memorial Trophy v roce 2008.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články