Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pastrňák zářil proti nejlepšímu týmu NHL. Colorado setnul dvěma góly

Nedávno se ještě střelecky trápil, teď je to jiná. David Pastrňák byl se dvěma góly a asistencí strůjcem vítězství hokejistů Bostonu 5:1 nad Coloradem a podruhé za sebou byl zvolen hvězdou zápasu. Nejproduktivnější Čech v soutěži odehrál čtvrté tříbodové utkání v sezoně, bilanci si vylepšil na 49 bodů a s 27 góly už pronikl mezi desítku nejlepších střelců soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Pastrňák: Jsem rád, že se mi forma vrací

Zatímco proti Ottawě Pastrňák až v nastavení ukončil čtyřzápasové čekání na zápis do kanadského bodování, tentokrát už v závěru první třetiny otevřel skóre poté, co si najel v levém kruhu na odražený puk po křížné přihrávce.

Ve druhé třetině zvýšil na 3:1 dělovkou bez přípravy podobnou té, kterou rozhodl sobotní zápas, a v 55. minutě šikovným odrazem o brankáře dorazil do branky jeho další střelu Charlie Coyle.

"Gól proti Ottawě mi pomohl. Předtím jsem čtyřikrát za sebou vyšel střelecky naprázdno, ale s tou trefou to ze mě spadlo a nechal jsem to za sebou. Jsem rád, že jsem zpátky na gólové vlně," řekl Pastrňák.

Tři body za tři gólové nahrávky si připsal také Taylor Hall, jenž svým výkonem znovu potvrdil, že mu spolupráce s Pastrňákem náramně vyhovuje. Od začátku ledna, kdy k němu trenér Bruce Cassidy českého střelce přesunul, zaznamenal Hall šest branek a 16 asistencí.

Také český útočník po boku třicetiletého Kanaďana pookřál. V novém roce vstřelil už 19 gólů a posunul se mezi desítku nejlepších střelců v soutěži. "Věděl jsem, že je Taylor výborný bruslař, ale to, že je tak dobrý v tvorbě hry, jsem před tím netušil. Myslím, že nám to spolu funguje," pochvaloval si Pastrňák. Dominanci elitního útoku Bruins potvrdil také jeho třetí člen Bergeron, který zaznamenal gól a přihrávku.

"Myslím, že jsme odehráli nejlepší zápas letošního roku. Byli jsme nabití energií, celý zápas jsme zůstali maximálně soustředění a dokázali jsme porazit nejlepší tým soutěže. Skvělé vítězství a opravdu zasloužené dva body," řekl Pastrňák.

Bruins si díky druhé výhře za sebou upevnili osmé místo ve Východní konferenci. Colorado, v jehož brance dostal Kuemper přednost před Pavlem Francouzem, neuspělo na kluzišti soupeře poprvé po sedmi zápasech, přesto má stále nejlepší bilanci v lize. Jediný bod na Avalanche ztrácí lídr Východní konference Florida.

Carolina si poradila s Philadephií

Pouhý bod za Floridou je Carolina, která vyhrála na ledě Philadelphie 4:3 v prodloužení a v padesáti duelech nastřádala 74 bodů. K výhře v Pensylvánii pomohl Hurricanes také Martin Nečas, po jehož teči se ve 48. minutě dostal k puku Vincent Trocheck a poslal hosty do vedení 3:2.

Prodloužení zařídil pět minut před třetí sirénou důrazný Oskar Lindblom, třetí výhru Caroliny za sebou ale v 65. minutě vystřelil obránce Brett Pesce.

Potřetí v řadě zvítězili také hokejisté Montrealu, kteří na domácím ledě porazili Toronto 5:2. Svěřenci Martina St. Louise i přes stoupající formu zůstávají nejhorším celkem soutěže. Výhru posledních finalistů Stanley Cupu dvěma góly a asistencí řídil Josh Anderson.

Na první brance poražených Maple Leafs se nahrávkou podílel Ondřej Kaše, jenž bodoval ve třetím z posledních čtyř zápasů. V brance hostů po třízápasové pauze nastoupil Petr Mrázek, duel mu ale vůbec nevyšel. Rodák z Ostravy inkasoval pět branek z pouhých 24 střel a úspěšnost zákroků nedostal ani přes 80 procent.

Výbornou formu potvrdili hokejisté Calgary, kteří na vlastním ledě porazili Winnipeg 3:1 a zvítězili podesáté v řadě. Vítěznou branku Flames vstřelil pouhých 47 sekund před koncem základní hrací doby Elias Lindholm. Brankář domácích Daniel Vladař sledoval zápas pouze z lavičky. Přes 11 minut odehrál za hostující Jets Kristian Reichel. Český nováček v NHL dvakrát prověřil brankáře Jacoba Markströma, ani jedna z jeho střel ale v síti neskončila.

V posledním pondělním zápase porazili hokejisté Vancouveru Seattle 5:2. Blýskli se členové čtvrtého útoku Canucks, kteří dohromady získali pět kanadských bodů. Tyler Motte vstřelil gól a přidal asistenci, Juho Lammikko zapsal dvě nahrávky a Matthew Highmore jednu.

NHL:

Boston - Colorado 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky: 18. a 35. Pastrňák, 29. Bergeron, 36. DeBrusk, 45. Coyle (Pastrňák) - 33. MacKinnon. Střely na branku: 45:29. Diváci: 17 850. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Bergeron, 3. Hall (všichni Boston).

Philadelphia - Carolina 3:4 v prodl. (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky: 21. Mayhew, 46. P. Brown, 56. Lindblom - 21. Niederreiter, 33. T. Teräväinen, 48. Trocheck (M. Nečas), 65. Pesce. Střely na branku: 41:31. Diváci: 14.591. Hvězdy zápasu: 1. Pesce, 2. Trocheck (oba Carolina), 3. P. Brown.(Philadelphia).

Montreal - Toronto 5:2 (2:0, 3:0, 0:2)
Branky: 3. a 36. Josh Anderson, 20. Caufield, 21. M. Hoffman, 38. R. Pitlick - 45. I. Michejev (O. Kaše), 46. Engvall. Střely na branku: 24:37. Petr Mrázek odchytal za Toronto celý zápas, inkasoval pět branek z 24 střel a úspěšnost zásahů měl 79,2 procenta. Diváci: 10.552. Hvězdy zápasu: 1. Caufield, 2. Josh Anderson, 3. Gallagher (všichni Montreal).

Calgary - Winnipeg 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 22. Monahan, 60. E. Lindholm, 60. Toffoli - 28. Toninato. Střely na branku: 31:23. Diváci: 9639. Hvězdy zápasu: 1. E. Lindholm, 2. Monahan, 3. Mangiapane (všichni Calgary).

Vancouver - Seattle 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Branky: 1. Motte, 24. Hamonic, 37. Podkolzin, 41. Horvat, 59. Pearson - 4. McCann, 15. Giordano. Střely na branku: 46:27. Diváci: 18.346. Hvězdy zápasu: 1. Motte, 2. Lammikko, 3. Elias Pettersson (všichni Vancouver).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články