Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Pastrňák: V Bostonu se ode mě čeká zodpovědnost, od Bergerona a Krejčího mám skvělou školu

Nejlepší český hokejista David Pastrňák se v sezoně příliš nezastaví, pro ČT sport ale udělal výjimku. V krátkém rozhovoru popsal svou roli v Bostonu a kromě jiného i zavzpomínal na svůj oblíbený gól z poslední sezony.

David Pastrňák
zdroj: Reuters

Volno má od hokeje jednou týdně, nejčastěji ho tak tráví s rodinou, pokud se nachází přímo v Bostonu. "Když jsme na výjezdě, je den volna trochu jiný. Ale volno tam je," říká Pastrňák.

Poté, co skončili Patrice Bergeron a David Krejčí, je z Pastrňáka jasně klíčový člen organizace.

Cítí velký tlak?

"Spíš zodpovědnost. Ztratili jsme dva mentory, kapitána a lídra. Chybí, ale zodpovědnost padá na mě. Už nejsem nejmladší, vyrůstal jsem pod jejich křídly, takže mám skvělou školu," tvrdí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
David Pastrňák

Jednou z jeho rolí je mentor týmu směrem k mladším hráčům, druhou rolí jasný ostrostřelec.

"Do téhle role jsem vyspěl až v NHL. Střelec jsem nikdy nebyl, nepracoval jsem na tom. Radši jsem góly připravoval," myslí si Pastrňák.

Na jaký gól vzpomíná nejraději z minulé sezony?

"Asi z play-off, kdy se nám moc nedařilo, hrál jsem se zraněním. Proti Floridě to byl asi jeden z nejlepších gólů, kdy jsem si prostrčil hokejku mezi nohy."

Pastrňák zopakoval v anketě Sportovec roku třetí místo, kdy letos poprvé překonal v NHL hranici 100 bodů v sezoně. Vítěz z roku 2020 byl jediným z elitní desítky, který už anketu v minulosti vyhrál.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články