Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Moore zařídil hattrickem výhru Kings, Buffalo prohrálo posedmé za sebou

Žádný český hráč nezasáhl ve třech zápasech středečního programu NHL do hry. Pouze Petr Mrázek plnil roli náhradního gólmana Chicaga a ze střídačky sledoval prohru týmu 2:5 se St. Louis. Buffalo v souboji dvou nejhorších týmů Atlantické divize podlehlo v Ottawě 1:4 a prohrálo posedmé v řadě. Ve zbývajícím utkání řídil Trevor Moore hattrickem výhru Los Angeles 3:1 v Edmontonu.

Utkání Edmonton - Los Angeles
zdroj: USA Today Sports autor: Perry Nelson

Mrázek se po návratu po zranění třísel pravidelně střídá v brankovišti s Arvidem Söderblomem, který kryl v zápase třicet střel. Oba góly Chicaga vstřelil Andreas Athanasiou, který v prostřední části snižoval na 1:2 a 2:3.

St. Louis vrátili v obou případech do tří minut dvoubrankový náskok Ryan O´Reilly a Tyler Pitlick. První dva góly zápasu dali Calle Rosen a Jordan Kyrou. Čtvrtou výhru Blues v řadě pojistil ve 47. minutě Ivan Barbašev.

"Dobře jsme bránili. I v útoku se nám povedlo pár akcí a dali jsme nějaké góly. Byl to slušný komplexní výkon," řekl trenér St. Louis Craig Berube.

Jeho svěřenci před aktuální sérií nebodovali osmkrát za sebou. "Nehráli jsme dobře. Dostávali jsme hodně gólů. Ale teď cítím, že se to vrací do normálu," doplnil Barbašov.

Ottawa ubránila v úvodní třetině pět vyloučení a vedla od desáté minuty po trefě Austina Watsona. Na začátku druhé třetiny vyrovnal už svou dvanáctou brankou sezony Tage Thompson, ale vzápětí Brady Tkachuk strhl vedení opět na domácí stranu. Výhru zpečetili v závěru Alex DeBrincat a Tim Stützle.

"Jsme v křeči. Měli jsme tunu šancí a dali jen jeden gól. Potřebujeme je zakončovat a hrát sebevědoměji," podotkl obránce Buffala Rasmus Dahlin.

"Nešly nám ani přesilové hry. Od začátku nám chyběla trpělivost, hráli jsme moc individuálně. Tohle musíme rychle změnit," dodal trenér Sabres Don Granato.

Klíčem k úspěchu Los Angeles bylo, že ubránil nejproduktivnější hráče soutěže Connora McDavida a Leona Draisaitla a že se rozstřílel Moore. Kanadský útočník, který měl před utkáním na kontě v této sezoně dvě branky, otevřel skóre v čase 4:23.

Edmonton vyrovnal ve 33. minutě trefou Zacha Hymana, ale v závěru prostřední třetiny se Moore prosadil podruhé a v závěru při hře bez gólmana zkompletoval svůj první hattrick v NHL.

"Je svým způsobem legrační, že jsem dal tři góly, protože jsem nehrál svůj nejlepší zápas," prohlásil Moore. "Ale bylo to jedno z těch utkání, kdy se k vám odrážejí puky a padá to."

Naopak lídrům Edmontonu skončily dlouhé bodové série. McDavid vyšel naprázdno po deseti zápasech, Draisaitl po jedenácti.

"Víme, že jsou dobří, a zápas se vyvíjel podle jejich scénáře. Dali rychlý gól a vedení bránili. Když jsme vyrovnali, opět rychle udeřili a zase se mohli soustředit na defenzivu. Takhle hrají, ničím nás nepřekvapili," řekl McDavid, nejlepší střelec i vedoucí muž produktivity soutěže (15+17). David Pastrňák, který je pátý, na něj ztrácí sedm bodů (9+16).

Výsledky středečních zápasů NHL:

Ottawa - Buffalo 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 10. Watson, 30. B. Tkachuk, 55. DeBrincat, 60. Stützle - 27. Tage Thompson. Střely na branku: 40:30. Diváci: 13 558. Hvězdy zápasu: 1. Sanderson, 2. A. Forsberg, 3. B. Tkachuk (všichni Ottawa).

Chicago - St. Louis 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Branky: 28. a 30. Athanasiou - 15. Rosen, 26. Kyrou, 29. R. O'Reilly, 32. Pitlick, 47. Barbašov. Střely na branku: 27:35. Diváci: 16 284. Hvězdy zápasu: 1. R. O'Reilly (St. Louis), 2. Athanasiou (Chicago), 3. Kyrou (St. Louis).

Edmonton - Los Angeles 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky: 33. Hyman - 5., 38. a 60. Moore. Střely na branku: 23:32. Diváci: 16 943. Hvězdy zápasu: 1. Moore (Los Angeles), 2. Hyman (Edmonton), 3. Arvidsson (Los Angeles).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články