Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Montreal loupil na ledě Buffala, brankář Allen zneškodnil 36 střel

Zejména díky 36 zákrokům Jakea Allena vyhráli hokejisté Montrealu v Buffalu 3:1 a uspěli potřetí v sezoně NHL. Dvěma body za gól a asistenci se na triumfu Canadiens podíleli Tanner Pearson a Brendan Gallagher.

Brankář Montrealu Jake Allen je připraven na zákrok v utkání NHL
zdroj: REUTERS

S úspěšností sahající k 98 procentům odchytal Allen nejlepší utkání v sezoně a zapsal druhou výhru ve třech startech. "Snažím se zlepšovat s každým zápasem, to je má mantra. Je jasné, že to nejde vždy, ale musím se o to pokoušet," řekl třiatřicetiletý gólman.

Montreal na startu ročníku bodoval ve čtvrtém z pěti střetnutí a se sedmi body drží ve Východní konferenci čtvrté místo. Vydařený vstup do sezony potvrdili Canadiens i v Buffalu.

Skóre otevřel již ve 3. minutě obránce Montrealu Justin Barron. Na trefu jednadvacetiletého beka sice Buffalo zásluhou Jeffa Skinnera zareagovalo, na souhru Davida Savarda, Pearsona a zakončujícího Gallaghera ze třetího dějství už ale odpověď nenašlo. V závěru navíc inkasovalo potřetí a padlo 1:3.

Gallagher potvrdil, že v NHL nemá oblíbenějšího soupeře, než je Buffalo. Jednatřicetiletý útočník se proti Sabres prosadil už osmnáctkrát. "Hraju s klukama, kteří mi to velmi ulehčují. Vypadá to, že nám to funguje. Důležité je, že se zatím cítím fit, což v minulých sezonách nebylo pravidlem," uvedl Gallagher, který v posledním ročníku odehrál jen 37 zápasů.

Trápení Sabres

Hokejistům Buffala vstup do sezony naopak nevychází. I přes to, že se pětkrát představili před vlastními příznivci, vyhráli pouze dva z dosavadních šesti duelů a jsou druhým nejhorším celkem Východní konference.

Sabres vyhlíží bodové vzepětí lídrů z minulé sezony. Tage Thompson, který v uplynulém ročníku nasázel 47 branek a přidal stejný počet asistencí, je po šesti zápasech na jediném bodu za gól proti Calgary. Alex Tuch je na tom s jednou asistencí v šesti duelech ještě hůře.

"Je to frustrující, ale nesmím se nechat tou frustrací pohltit. Góly přicházejí ve vlnách a já na tu svou zatím čekám. Musím se držet správných věcí a věřit, že to trápení zlomím. Tentokrát už to bylo herně docela dobré, ale bohužel mi to tam opět nepadlo," konstatoval Thompson, jenž proti Montrealu vyslal pět střel na branku.

Trápení forvardů Buffala dokresluje fakt, že nejproduktivnějším hráčem týmu je po šesti utkáních obránce Rasmus Dahlin, který ve své pětizápasové bodové šňůře nasbíral šest gólových asistencí.

Buffalo – Montreal 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky: 8. J. Skinner – 3. J. Barron, 44. Gallagher, 57. Pearson. Střely na branku: 37:26. Diváci: 13 507. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. Gallagher (oba Montreal), 3. J. Skinner (Buffalo).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články