Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Král odchází. Lundqvist dal brankovišti definitivní sbohem

Po problémech se srdcem se o další návrat k hokeji pokoušet už nebude. Brankář Henrik Lundqvist se rozhodl definitivně ukončit aktivní kariéru po 15 letech v NHL, která strávil v New Yorku Rangers. Za Washington, s nímž se před zjištěním srdečního zánětu dohodl na jednoleté smlouvě, nestihl devětatřicetiletý Švéd odehrát ani minutu, podstoupil operaci chlopně a uplynulou sezonu vynechal.

"Posledních 30 let jsem zasvětil svůj život hokeji a teď je čas s milovaným sportem skončit a začít novou kapitolu. Budoucnost je vzrušující," napsala dlouholetá opora New Yorku Rangers na Twitteru. "Za ty roky jsem potkal spoustu úžasných lidí, kteří mě budou inspirovat i na mojí nové cestě," dodal Lundqvist, kterému se přezdívá král Henrik.

Mistr světa a olympijský vítěz odehrál celou kariéru v NHL od debutu v roce 2005 v dresu Rangers. Naposledy v zámořské lize nastoupil v play-off v srpnu 2020. O Stanleyův pohár, který v New Yorku nikdy nezískal, chtěl v uplynulé sezoně zabojovat s Washingtonem, za Capitals si ale nakonec nezachytal. Kvůli problémům se srdeční chlopní podstoupil letos v lednu její výměnu a po komplikacích při rekonvalescenci po operaci vynechal celý ročník.

Jak se zamíchal trh s brankáři v NHL včetně českých gólmanů? Poslechněte si poslední Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články