Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

NHL kluby si odsouhlasily reklamy na dresech, sponzoři se na nich objeví v sezoně 2022/2023

Začalo to reklamou na přilbách, teď jsou na řadě i dresy. Hokejisté v NHL budou mít od sezony 2022/23 poprvé na dresech reklamy. Podle serveru Sportico to jednomyslně schválili majitelé klubů nejlepší ligy světa, kteří nyní mohou začít jednat s potenciálními reklamními partnery.

Helma Ryana O'Reillyho s reklamou
zdroj: Reuters autor: Jeff Curry

Reklamní prostor na dresech týmů NHL bude o něco větší než v basketbalové NBA. Reklama se musí vejít do obdélníku s rozměry 3 palce na 3,5 palce (7,6 na 8,9 cm). Basketbalové celky ji nesmí mít větší než 2,5 palce.

Ve snaze nahradit finanční ztráty způsobené koronavirovou pandemií umožnila NHL od minulé sezony obsadit reklamou malý prostor na přilbách. Komisionář soutěže Gary Bettman uvedl, že kluby díky tomu vydělaly přes 100 milionů dolarů.

"Prozatím tu jsou reklamy na dresech, přilbách, tréninkových dresech (zde se sponzoři objevují od roku 2010). NHL pokračuje ve snaze zvýšit příjmy. Navíc do roku 2028 poběží nová dohoda ohledně mediálních práv, která soutěži vynese 4,37 miliardy dolarů. Nedávno NHL prodala svůj podíl na přenosy společnosti Disney za 350 milionů dolarů," přibližuje Bill Shea ze serveru The Athletic.

NBA začala s reklamami na dresech v ročníku 2017/18, což týmům ročně přináší zhruba 150 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK, The Athletic

Hlavní zprávy

Nejčtenější články