Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kempný si na terase složil malou posilovnu a říká: Člověk nemůže jen ležet na gauči

Místo aby s Washingtonem opět útočil na nejvyšší mety v NHL, musí obránce Michal Kempný stejně jako další profesionální hokejisté vyčkávat. Po návratu ze zámoří a čtrnáctidenní karanténě na samotě na chalupě se přemístil do Brna. Doma si zařídil zázemí na udržování kondice.

Obránce Washingtonu Michal Kempný
zdroj: ČTK/AP autor: Nick Wass

"Člověk nemůže jen ležet na gauči a nic nedělat. Mám malou posilovničku a je taky super, že nám teď vláda trošku uvolnila podmínky a můžeme si jít třeba zahrát tenis nebo na kolečkové brusle a sportovat v přírodě," uvítal hodonínský rodák.

Jestli ještě v této sezóně odletí zpět za moře a vymění kolečka za ostré nože,  se neodváží tipovat. "Těžko říct. Velké akce, prostě osmnáct tisíc diváků plus, budou možné až jako poslední. Nechci nic ponechávat náhodě a radši budu připravený, kdyby to přišlo," říká Kempný, který je známý tvrdou prací v přípravě mimo led.

Předloni zažil sezonu s vydřenou odměnou v podobě zisku Stanley Cupu, následně podepsal nový kontrakt. V další sezoně ale přišlo smolné a dlouhodobé zranění, když si utrhl stehenní sval. S novým ročníkem se vrátil zpět do kolotoče NHL, jenže jako by ani ten mu nebyl souzen dohrát. "Pocity mám smíšené. Nikdo z nás neví, co bude," krčí rameny.

Je nám líto, video expirovalo.
Kempný se připravuje v Česku a netuší, kdy se vrátí do USA

S přítelkyní zvolil raději návrat domů. "Ze začátku jsme hodně přemýšleli, jestli zvolit příjezd do Evropy, nebo zůstat delší dobu v Americe. Nakonec jsem usoudil, že tady mám lepší zázemí, a je tady i rodina," povídá devětadvacetiletý bek. 

A rodiny v kádru Washingtonu se rozrůstají, tudíž několik Kempného spoluhráčů alespoň využije pauzu k tomu, aby ji strávili s dětmi. "Ovie (Alexander Ovečkin) čeká narození mimina. Vůbec se hodně teďka rodilo, malé dítě mají Dowd, Bäckstrom, Oshie. Máme v týmu takovou malou školku," usmívá se hodonínský rodák.

Kempného působení ve Washingtonu:

2017/2018: příchod z Chicaga, 22 zápasů - 3 (2 góly + 1 asistence), play-off - 24 zápasů, 5 bodů (2+3) - zisk Stanley Cupu
2018/2019: 71 zápasů, 25 bodů (6+19)
2019/2020: 58 zápasů, 18 bodů (3+15)

"Spousta kluků je ve Washingtonu, ale nejsme jediní, kteří letěli do Evropy. Víceméně všichni Češi a Slováci odletěli společně stejným letadlem. Myslím si, že jen dva kluci, Orlov se Samsonovem, odcestovali do Ruska," doplňuje Kempný.

Největší úspěch v kariéře zaznamenal po boku elitního zadáka Johna Carlsona. V březnu po uzávěrce přestupů je však kouč Capitals Todd Reirden oddělil. Suverénně nejproduktivnějšího obránce soutěže nahradil v první dvojici Brendan Dillon.

Kempný se přemístil do třetího defenzivního páru a byl ke své hře kritický. Kdoví, jestli ještě v letošním ročníku dostane šanci na celkové zlepšení výkonů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články