Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hertl si připsal druhý hattrick v sezoně. Tlačím se do střelby víc než dřív, zdůvodnil formu

Téměř po měsíci se znovu blýskl hattrickem. Tomáš Hertl se třemi góly postaral o obrat San Jose na ledě Philadelphie a zasloužil se o výhru 3:2 v prodloužení. Byl to jeho pátý třígólový večer v kariéře a díky skvělému střeleckému představení dosáhl na metu 20 branek v sezoně. Mezi všemi střelci NHL je momentálně sedmý.

Tomáš Hertl
zdroj: Reuters autor: Eric Hartline

"Dnes byl naším nejlepším hráčem, dotáhl nás k vítězství," ocenil Hertla trenér Bob Boughner. "Jeho představení na ledě bylo fantastické, ale Tommy (Hertl) nám pomohl i mimo hřiště. Ani za stavu 0:2 nepřestal věřit a tým neustále hecoval," pokračoval ve slovech chvály Boughner.

Hertl začal gólově úřadovat až v závěru zápasu. Ve 48. minutě z těsné blízkosti procpal kotouč za brankáře Martina Jonese. O sedm minut později přidal odchovanec pražské Slavie druhou trefu po výborné práci na hraně brankoviště a hattrick dovršil po 24 sekundách prodloužení. Český centr přesnou střelou vyřešil únik dva na jednoho a rozhodl o druhé výhře Sharks za sebou.

Podívejte se na Hertlův hattrick:

"Věděl jsem, že potřebujeme srovnat, tak jsem se snažil střílet. Kromě střelby jsem se snažil bojovat v předbrankovém prostoru a klukům co nejvíce pomoct. Dneska se mi to povedlo, dva góly jsem dal právě z bezprostřední blízkosti branky. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k výhře," řekl český centr, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Hertl druhým hattrickem v sezoně – ten první předvedl na začátku prosince proti Calgary (5:3) – potvrdil pozici lídra ofenzivy Sharks. Druhý nejlepší střelec kalifornského celku Timo Meier dal v dosavadním průběhu sezony o šest branek méně. "Jde o to, že se tlačím do střelby víc než dřív. Mám hodně zápasů aspoň se třemi střelami na branku, což je u mě nová věc. V minulosti jsem se snažil víc tvořit," vysvětlil.

Osmadvacetiletý Hertl dostal při absenci Logana Couturea potřetí v řadě šanci v prvním útoku Sharks a potřetí za sebou bodoval. V souboji s Detroitem Hertlova asistence na výhru nestačila (2:6), ale dva body za gól a přihrávku proti Buffalu a hattrick s Philadelphií už Žralokům zajistily důležité čtyři body.

"Jeho lajnu s Timem Meierem a Alexandrem Barabanovem jsme dali dohromady z nutnosti, ale buďme upřímní, kdyby Tommyho útok takhle neválel, tento zápas jsme prohráli. Vzali to na sebe," pochválil nově vzniklou elitní formaci Boughner.

Šest bodů z posledních tří zápasů je důkazem toho, že Hertlovi spolupráce se Švýcarem Meierem náramně vyhovuje. "I v takovéto sestavě můžeme porazit každého, což je dobré vědět, protože nás teď čekají těžké duely. Ukazujeme, jak jsme silní. I náš útok mohl dát ještě víc gólů, vytvářeli jsme si spoustu příležitostí," potvrdil herní pohodu první pětky Hertl, s 31 body nejproduktivnější Čech v ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články