Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hertl se raduje, míří do NHL. Sen pokračuje, říká

Praha - Podpis smlouvy s týmem NHL San Jose Sharks zakončil zatím životní sezonu hokejového útočníka Tomáše Hertla. Devatenáctiletý talent se stal jedním z klíčových hráčů pražské Slavie, prosadil se do seniorské reprezentace a nakonec se dostal i do nominace na mistrovství světa. Jeho dalším cílem je nyní prosadit se do zámořské soutěže.

Tomáš Hertl
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

"Jsem rád, že se mi splnil sen a podepsal jsem smlouvu do NHL, o čemž sní každý malý hokejista," řekl Hertl. O tom, že by odešel do zámoří, přemýšlel již v průběhu sezony. Definitivně se rozhodl po skončení šampionátu ve Stockholmu. "Mistrovství světa mi hodně ukázalo. Už si věřím, že na to mám," přiznal urostlý útočník, jehož Sharks draftovali loni v prvním kole jako celkově sedmnáctého hráče.

Tomáš Hertl:

"Je to pokračování snu, celá sezona byla jako pohádka a tohle je třešnička na dortu."

Je nám líto, video expirovalo.
Hertl podepsal smlouvu v NHL, Slavia se dál brání jeho odchodu

Odchovanec pražské Slavie věří, že se v NHL prosadí. "Na začátku sezony jsem nepočítal s tím, že si zahraji za (seniorský) nároďák, pak vyšlo i mistrovství. Smlouva je třešnička na té letošní pohádce. Teď ale musím dělat vše pro to, aby pokračovala a abych se v příští sezoně dostal do týmu," uvedl Hertl. Je ale připraven i na možnost, že o svou šanci bude muset bojovat na farmě.

Z jeho odchodu však není moc nadšené vedení Slavie. Hertl má totiž s klubem ještě rok platnou smlouvu. Jenže podle dohody Mezinárodní hokejové federace a NHL může hráče za odstupné získat. Vedení Českého svazu ledního hokeje a extraligové kluby s podmínkami smlouvy souhlasily.

Hertlovi radili, aby odešel už letos i kamarádi a spoluhráči, kteří v NHL hrají nebo hráli. "Hodně jsme si o tom povídali a všichni říkali, že nemám na co čekat. Ať tam jdu co nejdříve. Že ten hokej na malém kluzišti je jiný," řekl Hertl, který věří, že se díky tomu naučí i rychleji pořádně anglicky. "V prostředí to jde nejlépe, nic jiného mi nebude zbývat. Teď musím zvládnout základy."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články