Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Hertl podepsal nováčkovský kontrakt Žralokům ze San Jose

San Jose (USA) - Hokejový útočník Tomáš Hertl odchází z pražské Slavie do NHL. Devatenáctiletý talent podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu se San Jose Sharks. Vedení zámořského klubu to dnes oficiálně potvrdilo na svém webu.

Tomáš Hertl
zdroj: ISIFA

"Hertl je hráč, který dobře čte hru. Viděli jsme ho na juniorském mistrovství světa a pravidelně hraje seniorskou soutěž. Vždy patřil mezi dominantní hráče a dokázal se prosadit proti starším i fyzicky lépe vyspělým hráčům," uvedl generální manažer San Jose Doug Wilson. "Jsme nesmírně rádi, že již letos na podzim přijde do našeho tréninkového kempu a popere se o místo v našem týmu," dodal.

O tom, že se účastník letošního juniorského i seniorského světového šampionátu dohodl s americkým týmem na podmínkách smlouvy, informovala zámořská média již na konci května. Hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest tehdy potvrdil, že se obě strany prakticky dohodly.

Zřejmě i proto, že Hertl má ještě pro příští sezonu platný kontrakt se Slavií, která s jeho odchodem do NHL nesouhlasí. Pražané věří, že svého nejproduktivnějšího hráče v uplynulé sezoně udrží v týmu ještě rok.

Hertlovi pomohla nová smlouva ČSLH s NHL:

Hráči, kterého loni San Jose draftovalo v prvním kole jako sedmnáctého hráče v pořadí, ale cestu do zámoří otevřela smlouva mezi Mezinárodní hokejovou federací a NHL upravující podmínky odchodu evropských hráčů za Atlantik. S jejími podmínkami v polovině května souhlasilo vedení Českého svazu ledního hokeje i zástupci extraligových klubů.

K finálnímu podpisu ještě nedošlo, ale kluby již začaly s hráči působícími v Evropě vyjednávat o podmínkách jejich odchodu do NHL. Slavia získá podle dohody za Hertla, který v uplynulé sezoně odehrál za Pražany včetně play-off 54 zápasů s bilancí 21 branek a 17 asistencí, odstupné ve výši 240 tisíc dolarů (asi 4,7 milionu korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články