Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Gudas ukončil gólový půst a trefil se i Krejčí. Rittich debutoval za Toronto

Po více než roce skóroval v NHL Radko Gudas. Svou brankou navíc pomohl Floridě na ledě Dallasu k vítězství 3:2 v prodloužení. Radoval se i David Krejčí, který třetím přesným zásahem v sezoně přispěl k výhře Bostonu 3:2 po samostatných nájezdech nad Buffalem. David Rittich chytal poprvé za Toronto a zastavil 25 střel, ale neodvrátil porážku s Calgary 2:3 v prodloužení. New York Rangers i díky asistenci Filipa Chytila uspěli v New Jersey 3:0.

Radko Gudas a Keith Yandle z Floridy oslavují gól v utkání NHL
zdroj: AP autor: Richard W. Rodriguez

Dallas - Florida 2:3 v prodloužení

Gudas přišel k Panthers před sezonou z Washingtonu, v jehož dresu dal poslední branku 7. ledna 2020. Český obránce, který je v soutěži na druhém místě v počtu hitů, ukončil gólový půst i trochu kuriózním způsobem.

Ve 23. minutě vystřelil od modré čáry, puk trefil v pravém kruhu hokejku Rhetta Gardnera a obloučkem zapadl od břevna do branky. 

"Měl jsem trochu štěstí, ale mám radost, že jsem se konečně trefil. Bylo bezva sledovat, jakou radost z toho mají i moji spoluhráči. To bylo hezké," řekl Gudas.

Domácí Dallas ve třetí třetině vyrovnal, ale v prodloužení rozhodl o vítězství hostů Frank Vatrano. "Potřebovali jsme to. Předchozí tři zápasy jsme prohráli, to není nikdy příjemné. Neodrážely se k nám puky, ale nebyli jsme to my. Teď jsme opět udělali krok správným směrem," doplnil český bek.

Boston - Buffalo 3:2 po nájezdech

Krejčího řada, ve které nastupovala i nová akvizice Taylor Hall, vstřelila v základní hrací době oba góly Bruins. Český útočník vyrovnal ve 14. minutě z dorážky na 1:1 a v úvodu druhé třetiny otočil Craig Smith.

Buffalo si následně trefou Rasmuse Dahlina vynutilo prodloužení a dalo v něm i gól, který však nebyl pro vysokou hůl uznán. Boston rozhodl až v nájezdech, které proměnili Charlie Coyle a Jake DeBrusk.

David Pastrňák počtvrté za sebou vyšel naprázdno a Daniel Vladař, jenž minule inkasoval osm gólů, sledoval zápas ze střídačky.

Toronto - Calgary 2:3 v prodloužení

Rittich nastoupil v premiéře proti Calgary, odkud byl před dvěma dny do Toronta vyměněn. "Hrál jsem proti týmu, kde jsem strávil čtyři roky a našel si tam přátele na celý život. Bylo to těžké," uvedl Rittich, který se do nového klubu a města přesunul v pondělí.

Jeho bývalí spoluhráči jej překonali už v 5. minutě, v níž Juuso Välimäki otevřel skóre do odkryté branky. Skvěle jej uvolnil Milan Lucic a ozdobil tím svůj 1000. start v NHL. 

Český gólman inkasoval podruhé po 34 sekundách druhé třetiny, kdy po efektní souhře neměl nárok na střelu Eliase Lindholma.

Toronto poté i podruhé vyrovnalo, ale v čase 60:36 zařídil Flames bonusový bod Johnny Gaudreau, který oklamal Ritticha forhendovým blafákem. "Před uzávěrkou přestupů jsme nájezdy trénovali. Několikrát jsem ho překonal, tak jsem si věřil. Obvykle forhendovou kličku nedělám, asi jsem ho trošku zmátl," uvedl Gaudreau.

"Jsem si vědom, že to byl pro něj obtížný a emotivní zápas, ale zvládl to. Vypadal v bráně výborně, sebevědomě. Několikrát nás podržel. Nemyslím si, že měl u nějakého inkasovaného gólu šanci, aby ho chytil. Byl to dobrý debut," chválil Ritticha trenér Toronta Sheldon Keefe.

New Jersey - NY Rangers 0:3

Chytil křížným pasem z pravé strany do levého kruhu uvolnil Artěmije Panarina, který střelou bez přípravy zvýšil ve 48. minutě na 2:0. Ruský útočník touto akcí překonal klubový rekord v počtu bodů v úvodních 100 zápasech za Rangers. Panarin si v nich připsal 45 gólů a 93 přihrávek, předchozí rekordman Mark Messier měl o jednu asistenci méně.

Igor Šesťorkin kryl 27 střel a připsal si v NHL první nulu. Pavel Zacha, jenž minulý zápas nedohrál, chyběl v sestavě New Jersey.

Washington - Philadelphia 6:1

Washington deklasoval Philadelphii 6:1. K výhře pomohl ve svém prvním startu za Capitals gólem a přihrávkou Anthony Mantha, za něhož klub při uzávěrce přestupů obětoval mimo jiné i Jakuba Vránu.

V brance vítězů, kteří vedli už po úvodní třetině 4:1, dostal přednost Ilja Samsonov před Vítkem Vaněčkem. Na druhé straně si připsal tři záporné body Jakub Voráček.

NHL:

New Jersey - NY Rangers 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky:
8. Zibanejad, 48. Panarin (Chytil), 60. Bučněvič. Střely na branku: 27:20. Diváci: 3600 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Šesťorkin, 2. Zibanejad, 3. Panarin (všichni NY Rangers).

Boston - Buffalo 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky:
14. Krejčí, 26. C. Smith, rozhodující sam. nájezd Coyle - 2. C. Miller, 52. Dahlin. Střely na branku: 34:23. Diváci: 2191 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. C. Smith, 2. DeBrusk, 3. Coyle (všichni Boston).

Washington - Philadelphia 6:1 (4:1, 1:0, 1:0)
Branky:
8. Sheary, 12. T. Wilson, 17. Bäckström, 19. Hagelin, 30. Mantha, 46. Ovečkin - 9. Couturier. Střely na branku: 32:30. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Sheary, 2. Mantha, 3. Samsonov (všichni Washington).

Toronto - Calgary 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky:
11. Hyman, 47. Kerfoot - 5. Välimäki, 21. E. Lindholm, 61. J. Gaudreau. Střely na branku: 26:28. David Rittich odchytal za Toronto celý zápas, inkasoval tři góly z 28 střel a úspěšnost zásahů měl 89,29 procenta. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. Gaudreau, 2. Markström (oba Calgary), 3. Hyman (Toronto).

Nashville - Tampa Bay 7:2 (3:0, 1:1, 3:1)
Branky:
14. a 50. Arvidsson, 7. Sissons, 9. Josi, 29. Grimaldi, 55. Jeannot, 59. Mikael Granlund - 21. B. Point, 52. Gourde. Střely na branku: 22:23. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Arvidsson, 2. Josi, 3. R. Johansen (všichni Nashville).

Dallas - Florida 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky:
13. Robertson, 49. Pavelski - 12. Barkov, 23. Gudas, 64. Vatrano. Střely na branku: 26:31. Diváci: 4199 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Vatrano, 2. Driedger (oba Florida), 3. Jamie Benn (Dallas).

Zdroj
ČTK, n, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články