Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Florida zakončila sérii s Tampou kanonádou, Dallas podruhé loupil ve Vegas a srovnal

Semifinále Východní konference NHL favorizovanou Floridu nemine. Hokejisté Panthers rozstříleli v pátém utkání série Tampu Bay 6:1 a po vítězství 4:1 na zápasy postoupili. Dallas naopak v Západní konferenci stáhl manko, opanoval i druhý zápas ve Vegas a srovnal stav na 2:2. Porážku domácích 2:4 neodvrátil ani Tomáš Hertl, který potřetí za sebou nebodoval.

Hokejisté Panthers se radují z gólu
zdroj: REUTERS

Florida – Tampa Bay 6:1 

Florida přestála vyrovnanou první třetinu a ve druhé naplno roztočila své motory. Po 45 sekundách poslal Panthers do vedení Carter Verhaeghe a ve 33. minutě zvýšil v oslabení na 2:0 Aleksander Barkov. "Jsem rád, že jsem se prosadil, ale v konečném důsledku nejde o to, kdo ty góly dá. V našem týmu umí udeřit v podstatě každý. V tom je naše síla," řekl Barkov.

Domácí ve druhé dvacetiminutovce přestříleli Tampu 23:12, do kabin se ale šlo za stavu 2:1. Kontaktní branku dal Victor Hedman.

Naděje ovšem neměla dlouhého trvání. Florida ji čtyřmi trefami v poslední desetiminutovce smetla ze stolu a cestu za obhajobou konferenčního titulu začala poprvé v historii postupem přes největšího rivala.

"Hrát derby v sérii play-off je opravdu zábava. A být součástí prvního týmu, který Tampu ve vyřazovacích bojích porazí, je ještě lepší," uvedl Matthew Tkachuk, jenž připravil dvě branky.

Ve druhém kole čeká Floridu vítěz série mezi Bostonem a Torontem. Blíže postupu jsou po čtyřech zápasech Bruins, kteří vedou 3:1. Pokud uspějí, budou mít šanci vrátit Panthers senzační vyřazení z loňského prvního kola, v němž i přes rekordní základní část Boston prohrál 3:4.

Vegas – Dallas 2:4

O poznání napínavější je série mezi Dallasem a Vegas. Nejlepší tým Západní konference v domácím prostředí ani jednou nevyhrál, ve Vegas ale zvládl obě střetnutí a srovnal sérii na 2:2.

Hokejisté Stars v utkání dvakrát ztráceli, ve druhé třetině ale zlomili skóre na svou stranu a ve třetím dějství si těsný náskok pohlídali. Vítěznou branku dal v čase 38:34 Ty Dellandrea, který se do hry dostal po druhém zápase i kvůli zranění Radka Faksy.

"Místo abychom dohráli třetinu za stavu 2:2, nechali jsme se zavřít v obranném pásmu a nedokázali vystřídat. Kluci kvůli dlouhému pobytu na ledě nedokázali vyhodit puk a Dallas z tlaku do branky udeřil. Bylo tam několik šťastných odrazů, my jsme ale měli nějaký z nich sebrat a dostat puk ven," litoval trenér Vegas Bruce Cassidy.

Jake Oettinger zlikvidoval 32 střel Golden Knights a vychytal patnáctou výhru v play-off v dresu Stars. Posunul se tak na dělené páté místo v klubové historii. Žebříčku vládne Ed Belfour, jenž klub v roce 1999 dovedl k jedinému Stanley Cupu.

Ve třetí třetině i s pomocí spoluhráčů udržel Oettinger čisté konto a výrazně tak pomohl k výhře. "Poté, co jsme ve druhé dvacetiminutovce převzali kontrolu nad hrou a otočili skóre, jsme se rozhodli už pouze kontrolovat hru. Ve třetí třetině jsme to zavřeli a podobně jako Vegas v prvních dvou zápasech ubránili náskok," řekl spokojený kouč Peter DeBoer.

1. kolo play-off NHL:

Západní konference – 4. zápas:
Vegas – Dallas 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky: 15. Amadio, 24. Eichel – 18. Dadonov, 30. W. Johnston, 39. Dellandrea, 59. Hintz. Střely na branku: 34:32. Diváci: 18 333. Hvězdy zápasu: 1. W. Johnston, 2. Oettinger (oba Dallas), 3. Eichel (Vegas). Stav série: 2:2.

Východní konference – 5. zápas:
Florida – Tampa Bay 6:1 (0:0, 2:1, 4:0)
Branky: 21. a 57. Verhaeghe, 33. a 52. Barkov, 55. Rodrigues, 59. Mikkola – 34. Hedman. Střely na branku: 39:32. Diváci: 19 750. Hvězdy zápasu: 1. Barkov, 2. Bobrovskij, 3. Verhaeghe (všichni Florida). Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články