Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Faksa bodoval podruhé v řadě a pomohl Dallasu k výhře, Mrázek pětkrát inkasoval

Jednou asistencí přispěl útočník Radek Faksa k vítězství Dallasu 4:3 nad Los Angeles a potvrdil vzrůstající formu. Brankář Petr Mrázek naopak v dresu Toronta nezastavil pět z jednatřiceti střel a kousal drtivou porážku 1:5 s Buffalem.

Radek Faksa z Dallasu v utkání NHL
zdroj: REUTERS

Dallas - Los Angeles 4:3

Dallas už ve 4. minutě s Los Angeles prohrával. Přihrávku Trevora Moora si totiž mezi kruhy našel Phillip Danault a přesnou ranou otevřel skóre. Srovnání se domácí dočkali po třiačtyřiceti vteřinách druhé části, kdy se po nepřehledné akci, do níž se zapojil také Faksa, prosadil Luke Glendening. Český útočník bodoval podruhé za sebou a svou bilanci zlepšil na 13 bodů za 2 góly a 11 asistencí.

Kings v průběhu druhé třetiny zásluhou dvou branek Arthura Kaliyeva odskočili na 3:1, domácím ale skvěle vyšel závěr druhé části, ve kterém třemi trefami stav otočili. V čase 34:13 snížil Jason Robertson a v poslední minutě druhé třetiny se o obrat postarali Ryan Suter a Alexander Radulov, jenž třetím gólem v ročníku oslavil 500. duel v NHL.

"I přesto, že jsme prohrávali 1:3, jsme nepanikařili a drželi se předzápasového plánu. Hráli jsme sebevědomě a vytvořili jsme si spoustu šancí. S jejich využitím jsme měli trochu problémy, ale v závěru třetiny nám to tam napadalo a potvrdili jsme, že když hrajeme naši hru, můžeme uspět s každým," řekl trenér Rick Bowness.

Ve třetí třetině gól nepadl a hokejisté Dallasu se tak radovali z druhé výhry za sebou. Kings naopak neodčinili vysokou prohru s Bostonem. "Utkání jsme prohráli kvůli nevydařené druhé třetině. Poté, co jsme se dostali do vedení 3:1, jsme přestali hrát, udělali jsme několik hloupých ztrát a soupeř nás třikrát potrestal. Je škoda prohrát kvůli jedné nevydařené dvacetiminutovce," zoufal si Kaliyev.

Toronto - Buffalo 1:5

Šestizápasovou sérii nezdarů protrhlo Buffalo, které zvítězilo na ledě Toronta 5:1. Sabres do utkání vstoupili aktivně a ve 3. minutě se dostali do vedení. Přesilovkové nahození Jacoba Brysona tečoval za bezmocného Mrázka obránce domácích Morgan Rielly. Ve 12. minutě srovnal po povedené akci domácích obránce Rasmus Sandin. V dalších fázích duelu ale švédského beka štěstí opustilo.

Ve 33. minutě se od něj odrazil kotouč k volnému Victoru Olofssonovi, který vrátil Buffalu vedení. Devadesát sekund před koncem druhé části nedokázal Sandin odklidit puk z předbrankového prostoru a Tage Thompson zvýšil na 3:1. A chybou se švédský obránce podepsal také pod čtvrtou trefu Sabres, před kterou nezkrotil kotouč na obranné modré čáře a vybídl ke skórování Jeffa Skinnera.

"Bohužel jsme udělali několik individuálních chyb, nedokázali jsme se dostat do zápasu a soupeř nás přehrál. Musíme si to zhodnotit, vypíchnout dobré pasáže a zapracovat na těch špatných. Do dalších utkání budeme muset zlepšit konzistentnost našeho výkonu, protože jsme několikrát naprosto vypadli ze hry," konstatoval Sandin.

Skóre uzavřel v 52. minutě Kyle Okposo, jenž z bezprostřední blízkosti popáté prostřelil Mrázka. Buffalo se díky vysoké výhře bodově dotáhlo na čtrnáctou Philadelphii. Toronto naopak nevyužilo možnosti posunout se na třetí místo v tabulce Východní konference.

"Místo toho, abychom navázali na povedené výkony z posledních duelů a udělali radost fanouškům, kteří konečně mohli zaplnit halu, jsme se zápasem protrápili. Nemohli jsme se najít, byli jsme neopatrní a jednoduše jsme ztráceli puky," posteskl si trenér domácích Sheldon Keefe.

NY Rangers - St. Louis 5:3

Hokejisté NY Rangers, do jejichž sestavy se po nemoci vrátil Filip Chytil, po dvou prohrách zabrali. Na domácím ledě porazili St. Louis 5:3 a z šestého místa Východní konference ztrácejí pouhých šest bodů na vedoucí Carolinu.

Rangers ve 37. minutě po přesném zásahu Ryana Stromea vedli 2:0, Blues ale třemi góly v posledních dvou a půl minutách druhé třetiny vývoj otočili.

Trenér Rangers Gerard Gallant po utkání přiznal, že z týmu byla v pauze mezi druhou a třetí třetinou cítit frustrace. "Nechápejte mě špatně, ale vedli jsme 2:0, měli jsme zápas pod kontrolou a najednou přišla nepovedená tříminutovka. Kluci byli o pauze skleslí a bez odhodlání, ale naštěstí jsme se dokázali vrátit do hry a vyhrát."

Obrat nastartoval svou první brankou za Rangers Patrik Nemeth, vítěznou trefu v přesilovce obstaral Chris Kreider a konečnou podobu výsledku stanovil gólem do prázdné branky Artěmij Panarin. Blues neuspěli po čtyřech výhrách a v Západní konferenci zůstávají třetí.

NHL:

Toronto - Buffalo 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Branky: 12. R. Sandin – 3. Bryson, 33. V. Olofsson, 39. Tage Thompson, 47. J. Skinner, 52. Okposo. Střely na branku: 30:31. Diváci: 17 122. Hvězdy zápasu: 1. J. Skinner, 2. C. Anderson, 3. Cozens (všichni Buffalo). Petr Mrázek za Totonto odchytal celý zápas, inkasoval pět branek z 31 střel a úspěšnost zásahů měl 83,9 procenta.

Dallas - Los Angeles 4:3 (0:1, 4:2, 0:0)
Branky: 21. Glendening (Faksa), 35. J. Robertson, 40. R. Suter, 40. A. Radulov – 29. a 34. Kaliyev, 4. Danault. Střely na branku: 43:32. Diváci: 18 048. Hvězdy zápasu: 1. A. Radulov, 2. R. Suter (oba Dalas), 3. A. Kaliyev (Los Angeles).

NY Rangers - St. Louis 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Branky: 9. Lafreniere, 37. R. Strome, 48. Nemeth, 52. Kreider, 59. Panarin – 38. R. O'Reilly, 39. I. Barbašev, 40. Perron. Střely na branku: 29:32. Diváci: 16 870. Hvězdy zápasu: 1. Kreider, 2. Panarin, 3. A. Fox (všichni NY Rangers)

Seattle - Nashville 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Branky: 28. Wennberg, 29. Järnkrok, 31. Gourde, 44. Blackwell – 27. a 35. Duchene, 14. Tomasino. Střely na branku: 31:22. Diváci: 17 151. Hvězdy zápasu: 1. Blackwell, 2. Gourde (oba Seattle), 3. Duchene (Nashville).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články