Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Boston oplatil Torontu porážku, bodoval i Pastrňák. Kopitar z LA rozhodl prodloužení v Edmontonu

Boston Bruins dokonale odpověděli na předchozí domácí nezdar a ve třetím utkání série play-off NHL proti Torontu zvítězili na ledě Maple Leafs 4:2. Ujali se tak vedení 2:1 na zápasy, k čemuž jednou asistencí přispěl také David Pastrňák. Už druhou výhru venku zaznamenali obhájci Stanley Cupu z Vegas, kteří uspěli v Dallasu 3:1 a v sérii vedou už 2:0. Naopak souboj mezi Edmontonem a Los Angeles je srovnán 1:1 poté, co kapitán Kings Anže Kopitar rozhodl o vítězství 5:4 po prodloužení.

Kapitán Bostonu Brad Marchand slaví s Davidem Pastrňákem a dalšími spoluhráči
zdroj: Reuters autor: John E. Sokolowski

Boston se dostal poprvé do vedení v úvodu třetí třetiny, kdy se v přesilové hře prosadil Jake DeBrusk, jenž otočil skóre na 2:1 pro Bruins. Na vedoucí branku v 52. minutě odpověděl vyrovnáním Tyler Bertuzzi, nerozhodný stav ale vydržel pouze 28 vteřin. Hokejistům Bruins vrátil náskok Brad Marchand. Kapitán Bostonu v závěru zápasu doklepl do prázdné brány po předchozím nepovedeném pokusu Pastrňáka, přidal gól na 4:2 a pečetil druhou výhru svého týmu v sérii.

Marchand vylepšil svou kariérní bilanci v play-off na 55 branek a v čele klubových tabulek vyrovnal Cama Neelyho. "Teď to mám všechno z první ruky, řádění Marchanda s Bergeronem jsem ale sledoval ještě v době, než jsem začal trénovat v NHL. Brad je hráč velkých okamžiků. Když se podíváte na to, kolik bodů v play-off nasbíral, řeknete si jen 'páni'," chválil Marchanda trenér Jim Montgomery.

Kanadský útočník se dostal na 134 bodů a potvrdil pozici druhého nejproduktivnějšího hráče Bruins ve vyřazovacích bojích. Více bodů v dresu Bostonu nasbíral pouze Ray Bourque. "Být ve společnosti jednoho z nejlepších hráčů historie je neuvěřitelné. Doufám, že mi v nádrži zbývá ještě dost paliva na to, abych přidal další body," uvedl Marchand, jenž je s bilancí 2+4 nejproduktivnějším hráčem letošního play-off.

Šest bodů má na kontě i Connor McDavid. Útočník Edmontonu po pěti nahrávkách z úvodního duelu připravil jeden gól i ve druhém zápase série s Los Angeles, jeho příspěvek ale tentokrát k výhře nestačil.

Oilers od začátku dotahovali. Vždy se ale dokázali vrátit a vybojovali prodloužení. Velký podíl na tom měl Dylan Holloway, jenž ve svém druhém zápase v play-off dal dvě branky. Na druhé straně se dvěma přesnými zásahy blýskl Adrian Kempe. Hlavním strůjcem výhry byl kapitán Kings Anže Kopitar. Zkušený Slovinec v základní hrací době zaznamenal dvě asistence a v prodloužení v čase 62:07 rozhodl o vítězství Los Angeles.

Vegas si veze z Dallasu nadějné vedení 2:0 na zápasy. "V naší hře stále můžete vidět dost nedostatků, v konečném součtu je ale důležité, že vyhráváme. Vracet se domů s vedením 2:0 je výborné," řekl Jack Eichel, jenž trefou do prázdné branky zpečetil výhru Golden Knights.

Do druhého zápasu přitom lépe vstoupili domácí. V 17. minutě se prosadil Jason Robertson a poslal Dallas poprvé v sérii do vedení. Po necelé minutě a půl se ale prosadil Jonathan Marchessault. Obrat zařídil v závěru druhé třetiny Noah Hanifin a skóre v čase 59:26 uzavřel Eichel.

"Nečeká nás nic jednoduchého. Jedeme na led úřadujících šampionů, kteří mají možná ještě lepší tým než vloni. Zápasy na hřištích soupeřů ale zvládáme dobře. V základní části jsme v nich byli nejlepší z celé NHL," řekl trenér Stars Peter DeBoer.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference – 3. zápas:

Toronto – Boston.2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky: 34. Knies, 52. Bertuzzi – 52. a 60. Marchand (na druhou Pastrňák), 38. Frederic, 42. DeBrusk. Střely na branku: 30:34. Diváci: 19 423. Hvězdy zápasu: 1. Swayman, 2. Marchand (oba Boston), 3. Samsonov (Toronto). Stav série 1:2.

Západní konference – 2. zápasy:

Dallas – Vegas 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky: 17. J. Robertson – 19. Marchessault, 39. Hanifin, 60. Eichel. Střely na branku: 21:26. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Thompson, 2. Hanifin (oba Vegas), 3. Oettinger (Dallas). Stav série 0:2.

Edmonton – Los Angeles 4:5 v prodl. (1:3, 2:0, 1:1 – 0:1)
Branky: 28. a 44. Holloway, 18. Kulak, 31. Hyman – 4. a 15. Kempe, 19. Doughty, 42. Fiala, 63. Kopitar. Střely na branku: 31:26. Diváci: 18 347. Hvězdy zápasu: 1. Kempe (Los Angeles), 2. Holloway (Edmonton), 3. Kopitar (Los Angeles). Stav série 1:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články