Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Není v tom zarputilost, zoufá si po debaklu Hadamczik

Gävle - Malý důraz v útočné i obranné činnosti byl podle trenéra Aloise Hadamczika hlavní příčinou debaklu se Švédskem 0:6 na turnaji Karjala. Hokejisté vyrovnali třetí nejhorší výsledek v novodobé české historii a jen gól je dělil od nejvyšší porážky. V sezoně si národní tým připsal třetí nezdar ve čtyřech duelech a se skóre 3:13 a třemi body je v Euro Hockey Tour poslední.

"Švédové nás porazili tím, že většinu nabídnutých šancí díky svému důrazu proměnili. Celkově nás předčili v důrazu, vyhrávali osobní souboje celoplošně i u mantinelu," řekl Hadamczik novinářům. Češi byli přitom střelecky aktivnější, gólově se ale prosadit nedokázali. Podruhé v sezoně a potřetí z posledních čtyř zápasů proti Švédsku.

Ráz zápasu udala již první třetina, kterou domácí vyhráli 3:0. Poměr střel byl přitom 13:8 pro Čechy. "V první třetině jsme hráli velmi dobrý hokej, ale nedáváme góly a soupeř nás trestal z protiútoků. Pak jsme riskovali a z toho sem tam uděláte chybu," podotkl Hadamczik. "Bohužel nám stále chybí siloví hráči, jaké mají Švédové. To je největší slabina našeho mužstva," řekl.

Tomáš Kaberle:

Tomáš Kaberle"Myslím si, že výsledek je jiný, než to vypadalo na hřišti. Oni využili spoustu šancí. Kdybychom v první třetině něco dali, tak to mohlo být jiný. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Musíme hrát lépe zezadu, špatně jsme hráli ve středním pásmu. My si to k nim nenahodíme a oni se z toho dostávají do brejků, takhle se hrát nedá. Musíme se tlačit do gólu a využívat šance."

Více českých střel podle Hadamczika není pro hru a výsledek důležitý údaj. "Je to o tom, že nechci hrát technický, ale důrazný a nekompromisní hokej. Ten nám bohužel schází," řekl Hadamczik, který hráčům nevytýkal nedostatek snahy. "Z technické a pohybové stránky to utkání bylo dnes dobré, ale účel a důraz nám scházel," uvedl.

Brankáře Jakuba Štěpánka ani Jakuba Kováře, který se do hry dostal ve 28. minutě za stavu 4:0, z vysoké porážky nevinil. "Měli to hodně těžké. Švédové se snaží chytat kotouče už od modré čáry, rvou se, aby gól nepadl. Naši taky chtějí, ale zarputilost, houževnatost a enormní vůle tam není. Je to zřejmě návyk ze švédské ligy, protože oni mají většinu hráčů z domácí soutěže. Asi je tady vyšší tempo," uvedl Hadamczik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - ČR
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články