Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Nedvěd chtěl mít na reprezentačním kempu i Pastrňáka s Jaškinem

Hokejisté z NHL by měli být příkladem pro mladé hráče na letním kempu hokejové reprezentace v Přerově. Ten začal v pondělí a je prvním ve funkci generálního manažera reprezentace i pro Petra Nedvěda, jenž právě tenhle názor razí. Přiznal, že chtěl i hvězdu Bostonu Davida Pastrňáka, což by přínos pro mladíky ještě zvedlo.

Petr Nedvěd
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

"I když ta hlavní myšlenka je, aby mladí kluci přičichli k nároďáku, chtěli jsme třeba i Dmitrije Jaškina nebo Davida Pastrňáka," přiznal Nedvěd. A hned to odůvodnil. "Myslím, že by to byla hlavně pro ty mladší dobrá možnost, vidět takovéhle hráče při tréninku a jak k němu přistupují. Hráči z NHL by tady šli všem příkladem, proto jsme o ně měli zájem. Pro ostatní by to byla motivace, kdyby tady viděli třeba 'Pastu' nebo Kubu Voráčka," uvedl Nedvěd.

Kvůli klubovým povinnostem, účasti na turnaji reprezentační dvacítky či zraněním se omluvilo osm oslovených hokejistů. Mezi nimi i dva, kteří se na velkou scénu NHL vstoupit teprve chystají - brankář Pavel Francouz s útočníkem Martinem Kautem z Colorada.  

"Mluvil jsem s Joem Sakicem a ten mi řekl, ať to klidně hodím na něj, že nám je nepustí," zmínil Nedvěd rozhovor s legendou Avalanche, kde nyní bývalý skvělý útočník pracuje jako generální manažer.  

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Říha si poprvé na ledě vyzkoušel hráče

"Nechtěli riskovat, kdyby se náhodou něco stalo. Je fakt, že tohle jsou už plnohodnotné tréninky a viděli v tom určitou hrozbu. Respektujeme to a nemáme s tím vůbec žádný problém," popisoval situaci Nedvěd. Montreal (Michal Moravčík, David Sklenička) a Carolina (Petr Mrázek, Martin Nečas) naopak s účastí svých hráčů na kempu souhlasily. "Většina těch generálních manažerů s tím žádný problém neměla. Osobně si myslím, že pro ty kluky je to dobrá příprava. Skvělá šance si před kempem dobře zatrénovat a připravit se na sezonu," řekl Nedvěd.  

"I přes omluvenky a některá zranění jsme měli z čeho vybírat. Přesto bude na zvážení, zda to příště neudělat o týden, nebo i čtrnáct dní dřív," uvažoval nový generální manažer nahlas. "Pro nás je hlavně důležité, aby o to soustředění měli kluci zájem a chtěli přijet, nesmí to být kontraproduktivní," dodal.  

Ve funkci se bývalý slavný hokejista teprve rozkoukává, nic nečekaného ještě řešit nemusel, ale ví, že to přijde. "Dnes jsem vlastně první den v plné zátěži. Zatím mě ještě nic nepřekvapilo. V hokeji se pohybuji celý život, ale určitě přijdou věci, které se i já budu muset učit," konstatoval.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články