Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Na generálku do Švédska odletělo 31 hráčů, Jaškin s Nečasem jsou nemocní

Kouč Josef Jandač vzal na Švédské hry 31 z 36 hráčů, kteří jsou v přípravě na květnové mistrovství světa v Dánsku. Na sever Evropy, kde se odehraje poslední díl Euro Hockey Tour, neodletěli nemocní útočníci Dmitrij Jaškin a Martin Nečas, který by se k týmu ještě mohl připojit na víkendové zápasy.

Dmitrij Jaškin
zdroj: ČTK/Vostárek Josef

Doma zůstali také obránci Ondřej Vitásek, Vojtěch Mozík a útočník David Kaše, kteří se potýkají se zraněními. Všichni ale zůstávájí v kádru, který se chystá na světový šampionát.

Mezi 31 hráči ve Švédsku jsou tři gólmani, 11 beků a 17 útočníků. Nově se k týmu připojili před odletem útočník Hynek Zohorna a zadák Jakub Krejčík z mistrovské Komety. Obránce David Musil z Třince, poraženého finalisty extraligy, dorazil na týmový hotel už v úterý večer.

Devatenáctiletý Nečas si musí na svou reprezentační premiéru počkat. "Bere antibiotika, která mu byla nasazena v pondělí. Ve finále extraligy hrál výborně, pozvali jsme ho na Švédské hry, ale neodletěl právě kvůli antibiotikům," uvedl generální manažer reprezentace Jiří Fischer.

"Uvidíme, jak se bude jeho zdraví vyvíjet ve středu, čtvrtek a pátek. Jednou z variant je, že by přiletěl za námi do Švédska, dveře na šampionát se mu nezavírají, ale zdraví je prioritou a podle toho se budeme rozhodovat dál," uvedl Fischer.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráček, Zacha a Sekáč na hokejové MS nepojedou

"Martin podával hlavně ve druhé části sezony výborné výkony, a tak existuje určitě i varianta, že by se připojil až před mistrovstvím světa, ačkoliv bychom ho rádi viděli hrát ještě předtím," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Pokud nebude Nečas k dispozici, mají trenéři vcelku jasno, koho nechají mimo soupisku, na kterou lze pro Švédské hry napsat 30 hráčů.

"Vypadá to, že mimo sestavu zůstane Adam Polášek. Chtěli jsme, aby byl s týmem a alespoň s námi trénoval. Ale zařizujeme se podle zdravotního stavu. Kolikrát ve stavu, v jakém jsme, řešíme varianty sestavy z hodiny na hodinu," uvedl Kalous. Poláška v posledních dnech trápily zdravotní potíže.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry:

brankáři: Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), David Rittich (Calgary/NHL)

obránci: Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Michal Moravčík, David Sklenička (oba Plzeň), Martin Pláněk, Filip Pavlík (oba Hradec Králové), Jakub Krejčík (Kometa), David Musil (Třinec), Filip Pyrochta (Liberec), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL), Adam Polášek (Soči/KHL)

útočníci: Hynek Zohorna (Kometa), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk/KHL), Martin Kaut (Pardubice), Michal Řepík (Sparta), David Šťastný (Zlín), Roman Červenka (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Radek Faksa (Dallas/NHL), Martin Frk (Detroit/NHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Filip Chlapík (Ottawa/NHL), Filip Chytil (NY Rangers/NHL), Robert Kousal (Davos/Švýc.), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Adam Musil (San Antonio/AHL), Matěj Stránský (Čerepovec/KHL), Filip Zadina (Halifax/QMJHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články