Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Drama se šťastným koncem. Pasta a Krejčí? Lajna s Jaškinem si neskutečně sedla, zářil Kalous

Infarktový zápas s Ruskem nakonec vyšel vítězně pro český tým, který urval cenné vítězství 4:3 v prodloužení a má dva body. Asistent trenéra Jiří Kalous je rád, že se Davidové Krejčí a Pastrňák nakonec rozhodli hned po příletu ze zámoří do Kodaně naskočit do utkání mistrovství světa. Je to totiž právě jejich zásluha, že reprezentace odjížděla z ledu s hlavami nahoře. "Ta lajna s Dmitrijem Jaškinem si sedla, hráli neskutečně," řekl Kalous v rozhovoru pro Českou televizi.

Radost české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK

Výběr Josefa Jandače přitom do utkání opět nevstoupil nejlépe, když ve 2. minutě otevřel skóre Něstěrov. "Upozorňovali jsme na začátek, klademe na to důraz. Odražený kotouč se dostal k jejich obránci a ten skóroval. Škoda, protože herně to bylo slušné," sdělil Kalous.

Ten byl rád, že tentokrát Češi zvládli oslabení. "Na to jsem byl zvědav, jak to zvládneme. Povedlo se. Možná to byl jeden z momentů, který přispěl k tomu, že ze zápasu odcházíme vítězně," prohlásil Kalous. V bráně byl tentokrát David Rittich a počínal si výborně. "Trochu jsem věděl, co od nich mám čekat, naštěstí jsme to ubetonovali," vyjádřil se k ruským přesilovkám.

Recept realizačního týmu byl jinak jasný: nebýt zalezlí a nebránit pouze střední pásmo. "Ale jak je možnost, tak aktivně napadat rozehrávku. To se nám částečně dařilo," uvedl Kalous. Největší radost měl z faktu, jak moc si sedla lajna Pastrňák – Krejčí – Jaškin. Davidové z Bostonu se blýskli třemi góly, Jaškin jednou trefou.

Ještě odpoledne přitom nebylo jasné, zda po náročném přeletu do Evropy vůbec nastoupí. "V 17:00 jsme měli poradu, 15 minut předtím nám sdělili, že půjdou," přiznal Kalous. "Na to, co mají za sebou? Nevyspalí, ale chtěli hrát. Neskutečné. A varianta s Jaškinem se povedla. On pracuje skvěle v předbrankovém prostoru, je to jeho síla, doplnili se výborně," doplnil Kalous.

Sport
zdroj: ČT4

A jeho slova Krejčí potvrdil. "Dvě hodinky jsme si dali s Pastou, probudili jsme se a řekli si, že to zkusíme. Jak se probudíš, bylo to nic moc, ale po půl hodině to bylo lepší a pak každou hodinkou," popsal s tím, že zápas samotný byl celkem ucházející.

"Bylo tam pár chyb, ale šlo to. Když se vyhraje duel proti Rusům, to je speciální," řekl Krejčí a chválil právě Jaškina: "Furt se motal kolem brány. On je velkej a silnej na puku, hrál výborně. Snad to teď bude lepší a lepší každý zápas." Pastrňák souhlasil. "Byl to fajn zápas, dařilo se nám. Cítil jsem se docela odpočatý, jsem rád, že to je dobrý vstup do turnaje," dodal.

Už v pátek čeká český tým Bělorusko. To má nového kouče poté, co byl americký trenér Dave Lewis odvolán. Jeho místo tak zaujal asistent Sergej Puškov. Nový impuls se ale nedostavil, Bělorusové ve středu padli se Švýcarskem 2:5, a prohráli tak na MS i počtvrté. "Nesmíme podcenit žádného soupeře. Musíme se soustředit na svou hru. Když budeme pokračovat stylem, jakým hrajeme, tak bychom to utkání měli zvládnout," prohlásil Kalous.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články