Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Slováci se střetnou se Švýcary o první místo, Lotyšsko narazí na USA

Základní skupiny na mistrovství světa v Rize vstupují do druhé poloviny. Slovensko, které zatím vyhrálo všechny zápasy a má plný počet devíti bodů, čeká duel se Švýcary. Domácí Lotyši půjdou na hráče Spojených států a také zde bude v sázce posun na první místo druhé tabulky. Přímé přenosy startují na programu ČT sport a webu ctsport.cz v 15:00.

Radost slovenských hokejistů
zdroj: Reuters autor: Ints Kalnins

Hráči helvétského kříže ztrácí na vedoucí Slováky tři body a v případě vítězství v základní hrací době poskočí do čela pořadí skupiny A. Švýcaři se ale potřebují především oklepat z debaklu se Švédskem (0:7). Naopak Slovensko se dál veze na vítězné vlně a naposledy si poradilo i s Ruskem (3:1).

Druhým duelem od 15:15 bude souboj Lotyšska s USA. Domácí hráči na šampionátu v Rize usilují o postup do čtvrtfinále, v případě výhry nad Spojenými státy mohou dokonce pomýšlet na průběžné vedení ve skupině B. Američané se ale po úvodní porážce zvedli a připsali si dva triumfy v řadě.

Večerní program od 19:15 nabídne kromě utkání Švédsko – Česko také souboj mezi Finskem a Itálií. Jihoevropané jsou posledním týmem na turnaji, který čeká na premiérový bod. Obhájci titulu Finové napravili zaváhání s Kazachstánem a s Norskem uspěli po výsledku 5:2. Také výběr Suomi se může posunout až na první místo.

ČTVRTEK 27. KVĚTNA

15:00 ŠVÝCARSKO – SLOVENSKO ČT sport/ctsport.cz
– komentátoři: Robert Záruba a David Pospíšil
– studio: Jiří Hölzel, Milan Antoš a Martin Procházka

15:15 USA – LOTYŠSKO ctsport.cz/HbbTV
– komentátoři: Ondřej Zamazal a Martin Hosták
– záznam 17:40 na ČT sport    

18:40 ČESKO – ŠVÉDSKO ČT sport/ctsport.cz
– komentátoři: Robert Záruba a David Pospíšil
– studio: Jiří Hölzel, Milan Antoš a Marek Sýkora

19:15 FINSKO – ITÁLIE ctsport.cz/HbbTV
– komentátoři: Tomáš Jílek a Petr Hubáček
– záznam 21:40 na ČT sport

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články