Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Itálie bojovala, ale bod nezískala ani v duelu s USA

Už jistí čtvrtfinalisté Američané narazili v posledním utkání skupiny mistrovství světa na Itálii, která na svém kontě neměla ani jeden jediný bod. A Jihoevropané se nedočkali ani tentokrát. USA si poměrně rychle vytvořili dvoubrankový náskok, který bez většího nasazení udrželi až do konce duelu, jenž ovládli výsledkem 4:2. Američané tak ovládli skupinu B a ve čtvrtfinále je čeká Slovensko.

"Jsme nadšení, že jsme vyhráli skupinu a jdeme dál z prvního místa," řekl obránce Matt Roy, jehož tým uspěl v Rize pošesté za sebou. Prohrál jen úvodní duel s obhájci zlata Finy (1:2). "Víme ale, že příště budeme muset podat mnohem lepší výkon, neboť teď už proti nám budou stát samí silní soupeři a bude mnohem těžší uspět," dodal Roy.

Zámořský tým se musel obejít bez kapitána Abdelkadera, který byl nucen odstoupit kvůli nespecifikovanému zranění ve spodní části těla z předchozího utkání proti Německu. Přestože zůstal v lotyšské metropoli s týmem, na turnaji už se nepředstaví. Kapitánské "céčko" převzal jiný útočník Brian Boyle.

V páté minutě předvedl italský gólman Fadani jeden z nejlepších zákroků celého turnaje, když vykryl Jonesovo zakončení do odkryté branky holí. "Něco takového se nestává každý zápas, ale je dobře, že se to stalo zrovna v takovémhle utkání," usmíval se Fadani.

Už o chvilku později ale favorit vedl, Fadaniho překonal ze sóla Labanc. Stejný hráč zvýšil v 11. minutě výstavní ranou zpoza kruhů na 2:0 a třetí gól favorita přidal 15 sekund před přestávkou Garland poté, co si pohrál se soupeři.

Poté, co Američané vyhráli úvodní třetinu na střely na branku drtivým poměrem 19:2 a vypracovali si zároveň bezpečný náskok, ve zbytku zápasu výrazně zvolnili. Italové odmazali nulu na svém kontě už po 61 sekundách druhé části, kdy Oettingera překonal Frigo.

Roy na druhé straně zazvonil na spojnici a v polovině zápasu přidal svůj druhý gól Garland. Italové si na rozloučenou připsali alespoň jeden malý dílčí úspěch, když díky trefě Giliatiho ze 47. minuty vyhráli poslední třetinu.

"Měli jsme to už od přípravného kempu těžké," připomněl potíže s nákazou koronavirem útočník Luca Frigo. "Je pro nás ale důležité, abychom hráli podobné zápasy s tak silnými týmy a skvělými hráči. Myslím, že jsme odvedli dobrou práci a během turnaje jsme jako tým rostli. Už teď se těšíme na další šampionát."

Itálie - USA 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Frigo (Trivellato), 47. Giliati - 7. Labanc (Shea), 11. Labanc (Beniers, Clendening), 20. Garland (Robertson, Tennyson), 30. Garland. Rozhodčí: Romasko (Rus.), Sidorenko – Goljak (oba Běl.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 2:3. Bez využití.

Itálie: Fadani - Pietroniro, Trivellato, Spornberger, Glira, Miglioranzi, Cassetti, Marchetti, Gios - Frank, Petan, Miceli - Giliati, Andergassen, Deluca - Frigo, Bardaro, Magnabosco - Galimberti, Pitschieler, Hochkofler. Trenér: Giorgio De Bettin.

USA: Oettinger - Wolanin, M. Roy, Z. Jones, Tennyson, Ch. Wideman, Mackey, Shea, Clendening - Robertson, T. Moore, Garland - Donato, Drury, T. Thompson - Beniers, Blackwell, Labanc - Robinson, B. Boyle, Rooney. Trenér: Jack Capuano.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články