Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

První desítka na turnaji. Kanaďané si zastříleli proti Korejcům, McDavid má tři body

Kanaďané velkého outsidera z Jižní Koreje vůbec nešetřili, a ačkoli skončila první třetina pouze rozdílem dvou branek, nastříleli brankáři Mattu Daltonovi nakonec osm gólů. Na konečném výsledku 10:0 se nejvíce podílela trojice útočníků Connor McDavid, Mathew Barzal a Pierre-Luc Dubois, kteří si připsali po třech bodech.

Ryan Nugent-Hopkins z Kanady v utkání proti Jižní Koreji
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Kanadský brankář ve službách Jižní Koreje Matt Dalton musel skousnout další debakl. Po osmibrankovém přídělu od Finů inkasoval osmkrát od svých krajanů. Kanaďané se sice rozjížděli pomalu a v první dvacetiminutovce se prosadili jen dvakrát.

Od druhé třetiny ale přidali, v prostřední části přidali půltucet branek a v závěru se prosadili ještě Eberle s McDavidem. Největší kanadská hvězda se blýskla třemi body, když ke gólu posbírala i dvě asistence. Tři body zaznamenali také další útočníci Dubois, Barzal a obránce Edmundson. První čisté konto vychytal Curtis McElhinney, který čelil 25 jihokorejským pokusům.

Korejci drželi krok proti zámořskému gigantovi osm minut a 41 vteřin. Do té doby si dokonce zahráli i v početní výhodě, ale favorit se v poklidu ubránil. "Byl jsem vážně ohromený tím, jak začali, šli do toho naplno. A je na nich dobře vidět jejich pracovitost. Chvilku nám trvalo, než jsme se v útoku začali prosazovat," řekl kanadský útočník Ryan O'Reilly.

Hned poté minul v dobré šanci Jost, pak už se dostal ke slovu Nugent-Hopkins a díky důrazu na brankovišti otevřel skóre. Následně neuspěl Schenn, Pageau trefil tyč a náskok zvýšil až v další šanci Jost.

Ve druhém dějství už Kanaďané zapnuli místy naplno. Soupeře v něm přestříleli 23:6 a hned v nástupu stihli za 85 vteřin třikrát skórovat. Nejprve využil přesilovku pět na tři Parayko, poté i následující klasickou výhodu O'Reilly a povedený úsek završil Dubois.

V 28. minutě využil další početní převahu Schenn a v 37. minutě přišly další slepené góly v podání Josta a Edmundsona, které dělilo pouhých 18 sekund. To už bylo moc na gólmana Daltona, který si kromě osmi inkasovaných branek připsal 32 zákroků, a do branky šel Pak Song-če.

Kanada nakonec stihla dovršit i pro soupeře potupnou desítku, když ve třetím dějství skórovaly i největší hvězdy McDavid a Eberle. Korejci po porážce 0:4 na olympijském turnaji v Pchjongčchangu nedokázali dát Kanaďanům gól ani na druhém vrcholu sezony.

Vítězové celkem vyslali mezi tyče 50 střel. "Bylo fajn zahrát si dnes v takovém utkání. Spousta kluků se na té vysoké výhře podílela, což je jedině dobře. Byl to z naší strany solidní výkon," pochvaloval si Matt Barzal.

Korea - Kanada 0:10 (0:2, 0:6, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Nugent-Hopkins (Schwartz, McDavid), 18. Jost (Eberle, Barzal), 22. Parayko (McDavid, Ekblad), 22. R. O'Reilly (Barzal), 23. Dubois (Edmundson, Pageau), 28. B. Schenn (Ekblad, Josh Bailey), 37. Jost (Horvat, Dubois), 37. Edmundson (Barzal, Beauvillier), 45. McDavid (Pulock, Dubois), 49. Eberle (Edmundson, Jost). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Rantala (Fin.) - Kilian (Nor.), Oliver (USA). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. Diváci: 3902.

Korea: Dalton (37. Pak Song-če) - Young, Kim Won-čon, I Ton-ko, Regan, Plante, O Hjon-ho, So Jong-čon - Kim Sang-uk, Kim Ki-song, An Čin-hi - Swift, Čo Min-ho, Radunske - Čon Čong-u, Pak Čin-kjo, Šin Sang-hun - Pak U-sang, I Jong-čon, Kim Won-čong - Šin Sang-u. Trenér: Pek Či-son.

Kanada: McElhinney - R. Murray, Parayko, Edmundson, Ekblad, Pulock, Nurse, Chabot - Josh Bailey, R. O'Reilly, B. Schenn - Nugent-Hopkins, McDavid, Schwartz - Beauvillier, Barzal, Eberle - Dubois, Horvat, Pageau - Jost. Trenér: Bill Peters.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články