Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Malkin ruské hokejisty zřejmě neposílí, play-off NHL dohrával zraněný

Ruská mašina supí naplno, do rozjetého vlaku ovšem podle všeho nenaskočí hvězdný ruský útočník Jevgenij Malkin. Po vyřazení Pittsburghu z play-off NHL je jeho start na světovém šampionátu nepravděpodobný. Jeden z trenérů Penguins Sergej Gončar řekl ruským médiím, že dvojnásobný šampion dohrával v zámoří sezonu se zraněním kolena.

Jevgenij Malkin v dresu Ruska
zdroj: ČTK/AP autor: Markku Ulander

"Lékařské prohlídky teprve budou, ale Jevgenij sotva bude moci na mistrovství světa. Hrál se zraněním. Rozhodnutí je ale na něm," řekl Gončar.

Jednatřicetiletý Malkin už startoval na sedmi světových šampionátech a přispěl k zisku šesti medailí včetně titulů v letech 2012, kde byl zvolen i nejužitečnějším hráčem turnaje, a 2014.

S Pittsburghem letos marně usiloval o zisk třetího Stanley Cupu v řadě. V druhém kole play-off Tučňáky vyřadil po šesti zápasech Washington s jinou ruskou ofenzivní superstar Alexandrem Ovečkinem. Malkin v základní části odehrál 78 zápasů a s 98 body za 42 gólů a 56 asistencí byl čtvrtý v produktivitě soutěže. V play-off přidal v devíti startech po čtyřech gólech a přihrávkách.

Rusové mají ještě volná místa na soupisce, ale s ofenzivou v Dánsku zatím problémy nemají. Po třech zápasech mají plný počet bodů a skóre 20:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články