Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zohorna: Hráli jsme dobře, nedá se nám nic vytknout

Moskva – Proměněnou penaltou dostal Tomáš Zohorna české hokejisty ve čtvrtfinále mistrovství světa v Moskvě proti USA do vedení, ale euforii vystřídalo na konci čtvrteční bitvy zklamání. Osmadvacetiletý útočník Chabarovsku ve třetí sérii rozstřelu na gólmana Keitha Kinkaida podruhé už nevyzrál a naděje na úspěch zhasla. Vyřazení mrzí o to více, že čeští hokejisté jinak prožili velmi vydařený turnaj.

Tomáš Zohorna v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK/AP/Ivan Sekretarev

"Jsou to hořké pocity. Je to velká škoda, ale odevzdali jsme všechno. Jenže když nedáme gól v nájezdech, nemůžeme vyhrát," řekl novinářům Zohorna, který při trestném střílení v 16. minutě překonal gólmana New Jersey blafákem do forhendu, potom ale s bekhendovým pokusem neuspěl.

"Kličku jsem udělal moc pozdě. Brankář už tam měl připravený beton a já jsem ho trefil. Kdybych se ke kličce rozhodl o sekundu dřív nebo dostal puk víc do strany, možná bych ho zvedl nahoru nad beton," uvedl Zohorna. "Zpětně bych to asi udělal zase úplně stejně. Povedlo se mi dostat brankáře na druhou stranu, ale bohužel." 

Nepříjemné momenty prožíval Zohorna i při svém vyloučení v prodloužení. "Necítil jsem se dobře. Věděl jsem, že jsem udělal obrovskou chybu, která nám mohla ukončit zápas i turnaj. Na trestné lavici jsem si nadával a pak jenom držel palce, aby to kluci ubránili," uvedl Zohorna, který nakonec stejně prožíval velké zklamání.

Triumf v základní skupině po cenných výhrách nad Ruskem a Švédskem přišel nakonec vniveč. "Není to příjemný. Byli jsme skvělá parta, všichni jsme tu hráli s velkým sebevědomím a klapalo to. Holt se ukázalo, že čtvrtfinále je zase něco jiného než základní skupina. Stačí jedna prohra a je konečná. Hráli jsme dobře, měli i dost šancí. Nedá se nám nic vytknout," prohlásil bývalý hráč Pardubic.

Do pětadvacetičlenného kádru se dostalo patnáct debutantů na velkém mezinárodním turnaji a ukázali se v dobrém světle. "Na mistrovství světa budu vzpomínat jako na svůj životní osobní úspěch. Snil jsem o účasti na něm celý život a jsem rád, že se mi to povedlo," dodal útočník, který si připsal v osmi zápasech čtyři body za tři branky a jednu asistenci. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články