Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenéři sledují možnost posil z NHL, Židlického start je nejistý

Moskva - Díky tomu, že se prodloužily dvě ze sérií druhého kola play-off NHL, se vzdaluje možnost dalších posil z elitní soutěže. Jasno není ani o osudu Marka Židlického, pro něhož sezona v NHL sice již skončila, ale ještě o sobě nedal trenérům vědět. Trenérský tým ovšem nechce na hráče tlačit a nechává je, aby se v klidu věnovali svým klubovým povinnostem.

Marek Židlický
zdroj: AP autor: Kathy Willens

"Situaci v NHL sledujeme. Nechci předbíhat," řekl Kalous k situaci kolem devětatřicetiletého Židlického. Ve druhém kole stále hraje Dallas s forvardy Radkem Faksou a Alešem Hemským, dále je v akci i další útočník Dmitrij Jaškin ze St. Louis a zadák Roman Polák s forvardem Tomášem Hertlem ze San Jose.

V Dallasu se odehraje rozhodující sedmý duel ze středy na čtvrtek středoevropského času, v San Jose o den později. "S hráči, kteří hrají soutěž, v žádném případě nemáme přímý kontakt. Necháváme je v klidu. Ale situaci sledujeme. Teď není důvod do mužstva zasahovat," doplnil Kalous, že se o případných posilách rozhodne až po skončení sérií.

Český tým má na soupisce pro šampionát ještě volná dvě místa v poli. Zatím využívá sedm obránců a třináct útočníků. V dějišti turnaje trénují s týmem vedle třetího brankáře Matěje Machovského další tři nezapsaní hráči  obránci Adam Polášek, Petr Zámorský a útočník Dominik Kubalík. Je jisté, že na jednoho z nich se určitě nedostane.

Český tým má v kádru v Rusku tři posily z NHL  obránce Michala Jordána z Caroliny a útočníky Tomáše Plekance z Montrealu s Davidem Pastrňákem z Bostonu. Čtvrtou měl být útočník Jiří Sekáč z Arizony, který kvůli následkům nedávného otřesu mozku opustil tým a na soupisce se neobjevil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články