Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ruský tým by mělo posílit trio Capitals v čele s Ovečkinem

Moskva - Vyřazení Washingtonu Capitals z bojů o Stanleyův pohár znamená potěšující zprávu pro ruskou reprezentaci, neboť tamní federace potvrdila, že by na mistrovství světa měli dorazit tři hráči z tohoto zámořského týmu včetně superstar Alexandra Ovečkina. Vedle něj se mají do dějiště turnaje vypravit i kluboví spoluhráči, zadák Dmitrij Orlov a útočník Jevgenij Kuzněcov.

Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Za éry Ovečkinova působení v mužstvu se Capitals nikdy nepovedlo propracovat se až do konferenčního finále, což přispělo k tomu, že byl hráč často volný pro služby ruské reprezentace na mistrovství světa. Její barvy takto posílil v minulosti už jedenáctkrát a hned ve třech případech byl u zisku zlatých medailí na světovém šampionátu (2008, 2012, 2014).

Od šampionátu v Praze a Ostravě, na němž v roce 2004 debutoval u seniorského národního týmu, se Ovečkin zúčastnil všech turnajů s výjimkou MS 2009 v Bernu.

Dmitrij Orlov a Jevgenij Kuzněcov, stabilní články sestavy Washingtonu, se s Ovečkinem potkali v ruském týmu při předloňském mistrovství světa v Bělorusku. Kuzněcov byl navíc i u triumfu na MS 2012.

Ruské trio vypadlo ze Stanleyova poháru po porážce v šestém zápase série druhého kola proti Pittsburghu. Trenér Oleg Znarok i zástupce ruské hokejové federace s předstihem avizovali, že na výsledek série čekají. Za Tučňáky totiž hraje Jevgenij Malkin, a tak bylo jasné, že k dispozici bude jedna ze současných hvězd.

Zda a kdy všichni tři do Moskvy přiletí, není momentálně jasné. Podobně Rusové reagovali i na vyřazení New York Islanders, kdy v pondělí zveřejnili zprávu, že povolali útočníka Nikolaje Kuljomina. Dvojnásobný mistr světa však musí nejprve absolvovat výstupní lékařskou kontrolu a doposud do dějiště MS nepřiletěl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články