Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Reprezentace vyrazila směr Minsk. Očekávání je velké, přiznal Růžička

Praha - Sedmadvacetičlenná hokejová reprezentace v čele s Jaromírem Jágrem odletěla z Prahy na mistrovství světa v Minsku. Světový šampionát začne pro český tým pátečním soubojem se Slovenskem. S kapitánským céčkem povede tým útočník Tomáš Rolinek. Kouč Vladimír Růžička doufá, že start do mistrovství se jeho svěřencům podaří. "Očekávání je veliké," přiznal. Přímé přenosy z MS odvysílá ČT sport a náš web.

Vladimír Růžička a Jaromír Jágr
zdroj: ČTK

Jágr kvůli zranění nedohrál poslední dva přípravné zápasy a v úterý absolvoval jen část tréninku s týmem. "Moc jsem toho nenabruslil. Večer ale chci absolvovat trénink se spoluhráči, takže až pak uvidím, jak na tom jsem," uvedl. Dvaačtyřicetiletá hvězda má od sobotního souboje s Ruskem ve Stockholmu problémy se zhmožděným stehenním svalem.

Jako vždy hodně očekávaný souboj se Slováky bere s nadhledem. "Myslím, že to je více prestižní pro diváky než pro nás hokejisty. Pro nás je to každopádně těžký soupeř, protože víme, jak dobří a talentovaní hokejisté tam jsou. Udělali před dvěma lety velký úspěch na mistrovství světa a my se na ně musíme dobře připravit," připomněl Jágr stříbro Slováků z roku 2012.

Jaromír Jágr před odletem na MS
zdroj: ČTk autor: Romand Vondrouš

Nervózní Růžička je rád, že MS už začíná

Reprezentace se na druhý vrchol sezony připravuje od začátku dubna. Růžička i řada hráčů, kteří jsou v týmu od prvních chvil, tak vítají, že se start turnaje blíží. "Příprava byla dlouhá, teď už to pomalu začíná, což je dobré. Nervozita je, ale jsem rád, že to začne," pousmál se Růžička, který na střídačce národního týmu nahradil po nevydařených olympijských hrách v Soči Aloise Hadamczika.

Od začátku je v přípravě obránce Ondřej Vitásek, největší překvapení nominace. Liberecký bek začal sezonu v první lize, teď se chystá na souboje se světovými esy. "V tuhle dobu už mám normálně letní přípravu na další sezonu. Je to něco nového, ale sil mám ještě dost. Strašně si užívám každý trénink i každý zápas. Věřím, že to tak bude i nadále," řekl Vitásek.

Úkol: Nepodcenit papírově slabší týmy

Růžička se k reprezentaci vrátil po necelých čtyřech letech, po zlatém šampionátu v roce 2010 se totiž věnoval jen Slavii. "Důležité je, abychom měli dobrý start do mistrovství. Papírově slabší mužstva nás čekají později. Určitě to ale nebude ani poté jednoduché. Když si vzpomenu na Německo (2010), tak jsme prohráli s Norskem. Žádný zápas nesmíme podcenit," podotkl trenér, který na střídačce národního týmu slavil již dva světové triumfy a zlatou medaili získal i jako hráč.

"Hrál jsem tam asi třikrát a věřím, že i tentokrát tam bude všechno klapat. Fanoušci tam vždycky byli výborní, byla plná hala a povzbuzovali, což v Rusku nebývá zvykem. Jen doufám, že lidi budou chodit i na ostatní zápasy, a ne jen na domácí tým," přál si Rolinek, jenž má za sebou angažmá v Magnitogorsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články