Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Finsko bylo od první minuty lepší, uznal Rolinek

Minsk - Čeští hokejisté prohráli v semifinále mistrovství světa v Minsku s Finskem 0:3 a kapitán Tomáš Rolinek po zápase přiznal, že naprosto po zásluze. Seveřané byli i podle něj lepší a mohou se těšit na nedělní boj o zlaté medaile proti Rusku. Češi budou hrát se Švédskem o bronz.

Tomáš Rolinek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Od první minuty bylo vidět, že soupeř byl lepší. Neměli jsme na ně, nejezdily nám nohy. Nevím, jestli nám došly síly, nebo nám něco chybělo. My jsme vůbec nebyli zarputilí a vůbec jsme se nervali o kotouče," řekl Rolinek a bylo na něm vidět, jak jej nezdar mrzí. Finsko se mohlo spolehnout na výborného brankáře Pekku Rinneho. "Chytal dobře. My jsme navíc nechodili před branku. Co viděl, to chytil. A pár puků, které mu vypadly, jsme stejně nebyli schopní dorazit. Celkový přístup byl takový, nevím, divný," uvedl útočník pražské Sparty.

I po dnešním utkání musel přiznat, že výkon českého týmu nebyl ideální. "My jsme tady neodehráli žádný zápas podle představ, pořád je to takové, že taháme za kratší konec. Kromě čtvrtfinále s Američany," řekl Rolinek. Ani v semifinále nebyl podle něj výkon stoprocentní. "Vím, že to z tribuny nebo od televize vypadá jinak, že nechceme. My jsme chtěli, ale pořád nám něco chybělo. I dnes jsme si řekli, že hrajeme o finále a dáme do toho sto procent. Ale já si myslím, že to tak nebylo," uvedl.

Rolinek měl jednu z mála větších českých šancí. V závěru třetí třetiny se dostal společně s Martinem Zaťovičem do přečíslení dva na jednoho při finské přesilovce. Střela mu ale nesedla. "Tušil jsem, že mi to Martin Zaťovič dá. Co chybělo? Lepší ruce, to je úplně jednoduché. Šteloval jsem si to tam na střelu," řekl Rolinek. Finové se dostali do vedení už v první třetině a zápas po celou dobu kontrolovali.

Podle Rolinka ale Češi stále věřili, že se jim duel podaří zdramatizovat. "Od začátku to bylo špatné, první třetina byla špatná, ale člověk pořád věří, že se něco zlomí a povede se nějaká akce. Víc do toho půjdeme a nějaký impulz tam bude. Ale nebyl. Celých šedesát minut jsme jeli stejně, špatně," uvedl.

Reprezentanti se musí z dnešního nezdaru rychle oklepat a v neděli podat proti Švédsku lepší výkon. "Zbývá poslední zápas na mistrovství a my se musíme vydat ze všech sil, protože někdo je tady naposled. Někdo je tady sice poprvé, ale další roky tady nemusí být, takže pro každého je motivace, aby se ta medaile přivezla. Musíme ale hrát jinak," prohlásil Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články