Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

SESTŘIH: Slováci začali v Ostravě porážkou, produktivnější Němce táhl tříbodový Pföderl

Ostravská skupina mistrovství světa začala ostře sledovaným duelem. Slovensko sice přestřílelo soupeře 39:22, přesto ale popáté za sebou na MS Německu podlehlo. Obhájce stříbrných medailí táhl za vítězstvím zejména tříbodový Leonhard Pföderl, který ke dvěma přihrávkám přidal na začátku 57. minuty vítězný gól. Tři asistence si připsal Yasin Ehliz.

Už v první třetině byli střelecky aktivnější Slováci, hned v úvodu ale měli blízko ke gólu Němci. Gólman Škorvánek však nebezpečné situace ustál s čistým štítem. V 6. minutě mu pomohla i tyč.

Slibnou šanci měli také Slováci, Sukelovu střelu ale Grubauer zlikvidoval. A skóre se tak po několika nevyužitých příležitostech na obou stranách měnilo až v polovině druhé třetiny v početních výhodách.

Na trestné lavici se sešli Sukel s Čerešňákem a Němci dlouhou přesilovku pět na tři využili. Po pohotové dorážce se prosadil Kahun.

Slovenský tým se pokusil platnost gólu českého rodáka zrušit takzvanou trenérskou výzvou s odkazem na nedovolené bránění brankáři. U rozhodčích ale neuspěli, a tak dál hráli ve třech.

Celé dvě minuty se tentokrát ubránili, v klasické početní výhodě se ale prosadil střelou od modré čáry Jonas Müller.

Svěřenci trenéra Ramsayho se z nepříjemného direktu oklepali. Hrivik střelou z úhlu snížil a Fehérváry ve 39. minutě vyrovnal.

Němci si ještě ve druhé třetině vzali vedení zpět, 29 sekund před odchodem do kabin překvapil Škorvánka od modré čáry Kälble.

Ve 45. minutě přiblížil Němce k výhře Michaelis, jehož nechala slovenská obrana volného dorážet. Při Tiffelsově vyloučení sice Grubauera podruhé překonal důrazný Hrivik, jeho gól ale po kontrole u videa neplatil. Čerešňákovi totiž utekl na modré čáře puk do středního pásma.

Pět minut před koncem základní hrací doby se Slovensku podařilo snížit na 3:4, když se po akci Slafkovského prosadil Hudáček.

Němci ale bleskově odpověděli a Pföderl jim vrátil dvoubrankové vedení. Při slovenské power-play se prosadil Eder, poslední slovo měl 15 sekund před koncem Sukel.

Slovensko – Německo 4:6 (0:0, 2:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 37. Hrivík (Cehlárik, Slafkovský), 39. Fehérváry (Pospíšil), 55. Hudáček (Slafkovský, Hrivík), 60. Sukel (Kelemen, Regenda) – 30. Kahun (Ehliz, Pföderl), 33. J. Müller (Michaelis, Tuomie), 40. Kälble, 45. Michaelis (Pföderl, Ehliz), 57. Pföderl (Ehliz, J. Müller), 60. Eder. Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Pearce (Kan.) – Briganti (USA), Zunde (Lot.). Vyloučení: 7:4, navíc Kelemen (Slovensko) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 9109.

Slovensko: Škorvánek – Nemec, Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Grman, Koch, Gajdoš, Golian – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Daňo, Sukeľ, Kudrna. Trenér: Ramsay.

Německo: Grubauer – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller, Kälble, Wagner, Fohrler – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Peterka, Kahun, Tiffels – Fischbuch, Stachowiak, Tuomie – Eder, Sturm, Ehl. Trenér: Kreis.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články