Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

SESTŘIH: Kanada se nenechala Dánskem zaskočit, Bedard skóroval dvakrát

Hokejisté Kanady ve druhém zápase skupiny A přehráli Dánsko 5:1, dvěma brankami se blýskl Connor Bedard, jenž je v čele kanadského bodování. Kanaďané hned od úvodu Dány tlačili a na 2:0 zvyšoval už v 5. minutě Dylan Cozens. Dánové se zásluhou Christiana Wejseho dostali ve druhé třetině na dostřel, ale Kanaďané díky Bedardovi v úvodu třetí části opět odskočili. Výhru potvrdil nejprve gólem do prázdné branky Mercer a v závěrečné přesilovce ještě Dubois upravil stav na 5:1. 

Favorita poslal do vedení osmnáctiletý Bedard. Jeho dalekonosný pokus skončil za zády Frederika Dichowa i proto, že dánský gólman neviděl na puk po přetlačované Michaela Buntinga s obráncem Oliverem Lauridsenem. Pravě tento souboj byl také důvodem, proč sudí gól původně neuznali kvůli nedovolenému bránění gólmanovi. Kanadská střídačka však sáhla k trenérské výzvě, která byla úspěšná.

V 11. minutě hráli Kanaďané první přesilovku, Andrew Mangiapane v ní zazvonil na brankovou konstrukci. V 16. minutě poslal Frederik Storm kotouč do hlediště a Dánové se museli bránit v dalším oslabení. V tomto případě už ale úspěšní nebyli. Hned po 14 sekundách poslal dánského hříšníka zpět do hry Dylan Cozens, když zacílil dokonale přesně z pozice kousek za kruhy.

V nástupu do druhé třetiny našel Bedard Buntinga, ten však ztroskotal na Dichowovi. Zahanbit se nenechal ani jeho protějšek Binnington při zakončení Niklase Andersena. Ve 26. minutě už se Dánové dočkali, když se k dorážce v bezprostřední blízkosti kanadského brankoviště dostal Christian Wejse a po rychlé kličce do forhendu snížil. Před polovinou zápasu jel Bedard sám na Dichowa, ale neuspěl. Další možnost nevyužil Brandon Hagel.

V úvodu třetí třetiny mohl po přihrávce Mathiase Froma vyrovnat Alexander True. Ve 42. minutě po spolupráci s Dylanem Guentherem zamířil do odkryté branky opět Bedard. Náskok pojistil dvě minuty před koncem při hře bez brankáře Dawson Mercer a 21 sekund před koncem po Bedardově přihrávce dovršil výsledek Pierre-Luc Dubois.

Dánsko - Kanada 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)

Branky: 27. Wejse (Storm, Poulsen) - 3. Bedard (Bunting, Guhle), 16. Cozens (Tavares, Byram), 42. Bedard (Guenther), 58. Mercer (J. McBain, B. Tanev), 60. Dubois (Bedard, Zellweger). Rozhodčí: Brander (Fin.), Hronský (SR) - Heffner, Hofer (oba Něm.). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 16.015.

Dánsko: Dichow - Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Nicholas B. Jensen, Bruggisser, Larsen - Aagaard, Russell, Blichfeld - From, True, N. Olesen - N. Andersen, Moelgaard, Scheel - Storm, Wejse, Poulsen - Schultz. Trenér: Gath.

Kanada: Binnington - Parayko, Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger - Mercer, McBain, B. Tanev - Guenther, Cozens, Mangiapane - Dubois, Tavares, Hagel - Bedard, Paul, Bunting - J. McBain. Trenér: Tourigny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články