Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ČT Author Cup 2024

Ukázali jsme sílu, vyrovnání nás nastartovalo, tvrdí Kelemen

Střílel i nahrával a nakonec slavil výhru. Dva góly a asistence Miloše Kelemena pomohly slovenským hokejistům porazit na mistrovství světa tým USA 5:4 v prodloužení. Slováci ve třetí třetině ztratili tříbrankové vedení, podle bývalého hráče Mladé Boleslavi ale poté ukázali sílu a v nastavení získali druhý bod. Čtyřiadvacetiletý hráč vydařenou tečí střely Šimona Nemce zápas v čase 63:56 rozhodl.

"Šimon měl už první střelu takovou gólovou, odrazilo se to, já jsem si sjel pod obránce a Šimon mě tam viděl. Hodil mi to na teč, tečoval jsem to nahoru nad lapačku," popsal Kelemen vítěznou branku, svou druhou v utkání. Prosadil se už ve 4. minutě, kdy využil přihrávku Andreje Kudrny a otevřel skóre.

"Myslím, že se ukázala síla našeho týmu. Nepřestali jsme ani po vyrovnání na 4:4, dál jsme si vytvářeli šance. Dokonce bych řekl, že nás to nastartovalo. Škoda bodu, ale vítězství je vítězství," podotkl Kelemen.

Američané jsou aspirantem na medaili, podle Kelemena je ale nemá cenu přeceňovat. "Jsou to taky jen lidé. Už se nedíváme na to, jestli jsou to hráči z NHL, nebo ne. My máme kvalitní tým, stejně jako oni. S takovými hráči musíme bruslit. To všichni umí, ale musíme k tomu přidat i dovednosti. Dnes to bylo na naší straně, než vyrovnali," řekl útočník, který dvě sezony působí v zámoří a snaží se prosadit do kádru Arizony.

Kelemen nastupuje ve třetí slovenské formaci, ale v pondělí šel s parťáky na led jako první. A hned před úvodní buly se "pošťouchali" s protihráči v čele s kapitánem USA Bradym Tkachukem.

"Neřekli nám to trenéři, ale my jsme si to řekli… V Americe se to dělá tak, že musíme určit tempo hry. Chtěli jsme jít do brány a být agresivní, trošku do nich šťouchnout. Ať ví, že jsme připravení a jsme tady. To nám vyšlo, byli nervózní, když jsme dali i góly. My jsme se trochu stáhli, soustředili jsme se na sebe, ne na šarvátky," řekl Kelemen,

Odchovanec Zvolena na turnaji už několikrát prohlásil, že jej osobní statistky nezajímají. Zatím se mu ale daří, ve třech utkáních nasbíral čtyři body. "Nepřemýšlel jsem nad tím. Naučil jsem se v Americe, že když člověk chce body, svazuje mu to ruce a nohy, vypadá špatně na ledě. Já si to užívám, jde nám to jako lajně a jednotlivě nám to vychází, že nám to tam padne," uvedl.

Slovensko zatím získalo pět bodů. Na úvod prohrálo s Německem, poté porazilo Kazachstán a nyní i za dva body USA. "Jestli nám úvodní facka pomohla? Říká se, že je potřeba. Ale i kdyby se vyhrálo, půjdeme dál. V prvním zápase nás trochu sežrala atmosféra, nebylo to z naší strany tak klidné. Ale už v druhém zápase bylo vidět, že nastoupil jiný tým. A dnes bojoval každý i za toho druhého," řekl Kelemen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články