Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

Nedvěd potvrdil, že Nečas posílí národní tým už v sobotu

Po dlouhém čekání dobrá zpráva. Útočník Martin Nečas se po vyřazení Caroliny v play-off NHL přidá k české reprezentaci na domácím mistrovství světa. Podle generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda by měl přiletět už v sobotu.

Martin Nečas
zdroj: Reuters / USA TODAY Sports autor: James Guillory

"Zdravotní prohlídka dopadla dobře, vše, jak má. Martin je na cestě domů. V sobotu v půl jedenácté dopoledne by měl přistát a pak uvidíme, jak se bude cítit. Musí si sednout s trenéry a vše probrat," uvedl Nedvěd ohledně jeho možného startu proti Velké Británii, který začne ve 20:20.

Poslední zprávy byly takové, že se Nečas potýká se zraněními, přesto play-off odehrál. "Věděli jsme dopředu, že chce jet. Mohlo ho vyřadit nějaké zranění, což ale nemá. Jsme rádi, že zájem je obrovský. Martin na to zareagoval velice rychle a v sobotu bude tady," řekl Nedvěd.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd: Nečas se připojí k národnímu týmu v sobotu

Canes padli s New Yorkem Rangers 2:4 na zápasy. "Vždycky je to těžké, když prohrajete ve druhém kole play-off. Carolina se postupně zlepšovala. Martin má obrovskou motivaci na šampionát v Praze a je natěšený. I z tohoto důvodu si tu zdravotní prohlídku domluvil velice rychle. Bude to asi taková záplata za tím nepodařeným play-off týmovým," prohlásil generální manažer reprezentace.

V základní části Nečas posbíral v 77 duelech 53 bodů za 24 gólů a 29 asistencí. V play-off přidal v 11 utkáních čtyři branky a pět asistencí. "V zámoří patří k těm nejlepším ofenzivním hráčům. Očekáváme úplně to stejné na mistrovství. Je to rozdílový hráč. Určitě nám pomůže hlavně na přesilovkách, které nám zrovna teď úplně neklapou," dodal Nedvěd s tím, že vyřazení hráče ze hry v dění v Praze oznámí reprezentace v sobotu dopoledne.

"S Nečim jsem hrál tři roky, jsme dobří kamarádi. Věděl jsem, že dorazí, těšíme se na něj všichni. Má hodně kvalit. V Carolině to ukázal, ale možná, že to vidět nechtějí. Já si myslím, že to teď uvidíme v Praze, jaké má kvality," uvedl brankář Petr Mrázek po utkání s Rakouskem (4:0).

"Sednu si s ním, možná mu něco doporučím a možná ne. Protože uvidíme, jak to bude mít on připravené. Ale tím, že sedl na první let, který směřoval do Prahy, tak si myslím, že to má jasně dané. Nechte se překvapit, uvidíme," dodal trenér Radim Rulík k tomu, zda bude Nečas hrát hned v sobotu večer proti Velké Británii od 20:20.

Čekání na Pastrňáka se Zachou do poslední chvíle

Nedvěd potvrdil, že národní tým je připravený čekat až do případného sedmého duelu série druhého kola play-off Boston – Florida, a tedy počkat si na případný příjezd Davida Pastrňáka a Pavla Zachy.

Nečasovi, jenž si zahrál na seniorském mistrovství světa jen jednou v roce 2018, skončila v Carolině dvouletá smlouva na tři miliony dolarů ročně a po sezoně se stane chráněným volným hráčem. Jeho hráčská práva tedy nadále drží Hurricanes. Klub však bude muset v letní přestávce vyjednávat také s dalšími početnými hráči současného kádru, kterým také končí kontrakty.

Zdroj
ČT sport, Český hokej

Hlavní zprávy

Nejčtenější články