Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sestřihy a momenty 11. dne: Švédové vyhráli i pošesté, Britové a Poláci sestupují

Šest zápasů, šest výher a není o čem – hokejisté Švédska porazili Francii 3:1 a půjdou do čtvrtfinále šampionátu z prvního místa ve skupině B. Po výhře 3:1 nad Dány mají postup ve svých rukách Finové, ale nic jistého nemají. Naopak Britové zůstávají bez bodu i po zápase s Nory, kteří vyhráli 5:2 a poslali nováčka o patro níž. Sestupují také Poláci, kteří boj o přežití s Kazachstánem prohráli 1:3.

Švédové se radují z gólu v zápase s Francií
zdroj: Reuters autor: David W. Černý

Švédsko – Francie 3:1

Hokejisté Švédska vyhráli i šesté utkání na mistrovství světa a ovládli pořadí skupiny B. Pro čtvrtfinále tak s jistotou zůstanou v ostravské aréně a utkají se s čtvrtým týmem pražské skupiny. O vítězství 3:1 nad Francií, kterou znovu podržel brankář Quentin Papillon, rozhodl v úvodu třetí třetiny v přesilovce kapitán Erik Karlsson.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Francie

Velká Británie – Norsko 2:5

Přímý souboj o udržení v elitní skupině mistrovství světa vyzněl jednoznačně ve prospěch hokejistů Norska. V pražské O2 areně totiž porazili Velkou Británii 5:2 a zajistili si záchranu. Sestup do nižší divize naopak nemine reprezentaci z ostrovů, která ani v šestém utkání na šampionátu nedokázala bodovat. Dvěma brankami zazářil talentovaný Eskild Bakke Olsen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Velká Británie – Norsko

Finsko – Dánsko 3:1

Úřadující olympijští šampioni z Finska zastavili na mistrovství světa šňůru dvou porážek a po vítězství 2:0 nad Dány mají postup do play-off ve vlastních rukou. V úvodních dvou třetinách sice nedokázali prostřelit skvěle chytajícího brankáře Mathiase Seldrupa, slepenými trefami Hannese Björninena a Rasmuse Rissanena však odpor soupeře zlomili. Během power-play Alexander True snížil, ale Pekka Jormakka definitivně rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Dánsko

Kazachstán – Polsko 3:1

Polští hokejisté se rozloučili s elitní divizí mistrovství světa bez jediné výhry. V klíčovém duelu proti Karachstánu prohráli 1:3 a v ostravské skupině B tak končí s jedním bodem na poslední sestupové příčce. Naději o setrvání přitom drželi až do 51. minuty, kdy k radosti Kazachstánu udeřil Valeri Orechov a následně i Roman Strachenko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kazachstán – Polsko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články