Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Hokejisté jdou do odvety s Němci se změnami. Doma v KV Areně si zahraje například Černoch

Druhý přípravný zápas čeká české hokejisty proti úřadujícím vicemistrům světa Němcům. Svěřenci kouče Radima Rulíka se v něm budou snažit navázat na čtvrteční duel, který zásluhou hattricku útočníka Davida Tomáška vyhráli v Karlových Varech 3:0. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 17:00.

Jiří Černoch a Radan Lenc na tréninku reprezentace
zdroj: Český hokej

Do sestavy by se v souladu s původními plány trenérů měli dostat obránce Jakub Galvas a útočníci Petr Kodýtek, Jiří Černoch a Jáchym Kondelík, kteří ve čtvrtek zůstali mimo sestavu. Čtyřiadvacetiletý Kondelík si tak může odbýt premiéru v dresu reprezentačního A-týmu.

"Změníme sestavu a do hry půjdou hráči, kteří ve čtvrtek nehráli. Budou tam odlišní tři centři, z minulého utkání zůstane jen jeden, formace se změní. Němci jsou kvalitním týmem a budou se chtít určitě zlepšit," uvedl trenér Rulík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Německo

Výkon v prvním utkání na začátku dlouhé přípravy na květnové mistrovství světa se mu zamlouval. "Snažili jsme se hrát aktivně, ale zároveň jsme byli poctiví zpátky. Právě na tom pracujeme, aby tam byl balanc mezi útokem a obranou. Hráli jsme celkově tak, jak bychom si představovali. Zabudujeme teď další hráče, od nichž budeme chtít, aby výkon byl podobný," prohlásil Rulík.

Na vystoupení před vyprodaným hledištěm KV Areny se těší Černoch, pro něhož půjde o první reprezentační start v sezoně. "Samozřejmě je to krásné, že mohu hrát za nároďák tady doma, kde hraju celou sezonu. Určitě se na to těším, přijde se podívat celá rodina," uvedl pro server ceskyhokej.cz.

Černoch věří v druhou výhru

Oproti čtvrtku očekává o poznání odlišný zápas. "Vždy, když se takhle hrají dva zápasy, tak každý je úplně jiný. Takhle to je každý rok, první zápas je takový a druhý makový, například jako minulý rok s Rakouskem nebo se Slovenskem. Bude to o dobrém pohybu a o dobrém začátku, myslím si, že vyhrajeme znovu, ale musíme do toho jít na sto procent," zdůraznil Černoch.

"Podle mě se Němci víc podívají na náš systém. Oni spolu trénují první týden, takže bych řekl, že druhý zápas od nich bude daleko lepší. Určitě se podívají na video, rozeberou si zápas a vlítnou do něj daleko lépe připravení. Ale to my také," dodal Černoch.

Zkušený útočník Roman Červenka přes dobrý výsledek i předvedenou hru viděl prostor pro zlepšení. "Na začátek to nebylo špatné, ale je samozřejmě na čem dál pracovat. Určitě bychom měli lépe proměňovat šance. Na druhou stranu tam bylo dost dobrých věcí. Proti Němcům, kteří jsou houževnatí a nejsou jednoduchých soupeřem, je ale každá výhra dobrá," řekl Červenka.

Další duely sehrají Češi příští týden ve čtvrtek v Českých Budějovicích a v sobotu v Linci s Rakouskem. V pátek 26. dubna v Trenčíně a o den později v Bratislavě se utkají se Slovenskem. Potom od čtvrtka 2. do pátku 5. května na domácím turnaji Euro Hockey Tour v Brně nastoupí postupně proti Finsku, Švédsku a Švýcarsku.

Do MS v Praze vstoupí český tým v pátek 10. května zápasem proti Finsku. Ve skupině A se utká ještě s Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a obhájcem titulu Kanadou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články