Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slováci odčarovali švýcarskou defenzivu, ale ze zápasu nemají ani bod

Švýcaři na mistrovství světa poprvé inkasovali, ale nadále jsou na turnaji stoprocentní. Proti Slovensku sice přišli o vedení 2:0, jenže v závěrečné třetině dal rozdílový gól Christian Marti a po výhře 4:2 mají hráči s helvétským křížem na dresu ze čtyř zápasů plný počet bodů.

Slováci přitom sahali po cenném skalpu, který by jim pomohl v konečném zúčtování v tabulce skupiny B v Rize. Pavol Regenda navázal ve 40. minutě na korigující trefu Andreje Kudrny, jenž jako první na turnaji pokořil do té doby perfektní švýcarskou obranu, a do kabin se šlo po druhé třetině za stavu 2:2.

V závěrečné části hry však Slováci klíčový zásah nepřidali. V nejlepší příležitosti byl Marek Hrivík, ale toho vychytal na čáře Robert Mayer. Na druhé straně se ještě v prostřední třetině blýskl Samuel Hlavaj, jenž vybruslil pokus Kevina Fialy při trestném střílení.

Vítěznému gólu ale Hlavaj nezabránil také proto, že střelu Martiho ztečoval do vlastní sítě Michal Ivan. Švýcaři těžili z dobrého startu, kdy skóre otevřel Jonas Siegenthaler a na 2:0 zvyšoval Nino Niederreiter. Zatímco u první trefy měl prsty Nico Hischier, další posila z NHL a Siegenthalerův spoluhráč z New Jersey, při druhé rozšířil bohaté statistiky legendární Andres Ambühl povedenou přihrávkou. V závěru přidal pojistku do prázdné brány Gaëtan Haas.

"Byl to těžký zápas, co se týče toho, abychom si vytvořili nějakou ofenzivu. Velmi rychle přistupovali, nepouštěli nás do nějakých velkých šancí. I z toho pramení to, že jsme neměli tolik střel," uvedl Hrivík k faktu, že si Slováci vypracovali za zápas jen 13 střel. "Švýcaři tady mají nabitý tým. Jsou rychlí, celoplošně agresivní, takže nás napadali už hluboko v našem pásmu. Bohužel třetí třetina nám nevyšla podle představ," dodal Kudrna. 

Mistrovství světa v hokeji – skupina B (Riga):

Švýcarsko – Slovensko 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Siegenthaler (Malgin, Hischier), 25. Niederreiter (Ambühl), 47. Marti (Richard), 60. Haas (Miranda, Simion) - 26. Kudrna (Kelemen, Pánik), 40. Regenda (Okuliar, Kňažko). Rozhodčí: Holm (Švéd.), MacFarlane (USA) - Nothegger (Rak.), Ondráček (ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4840.

Švýcarsko: Mayer - Kukan, Siegenthaler, Moser, Glauser, Marti, Loeffel, Geisser, Fora - Fiala, Hischier, Malgin - Niederreiter, Corvi, Ambühl - Miranda, Haas, Simion - Herzog, Richard, Ch. Bertschy. Trenér: Fischer.

Slovensko: Hlavaj - P. Koch, Nemec, Kňažko, Grman, Rosandič, Ivan, Gajdoš, Jánošík - Pánik, Hrivík, Kelemen - L. Hudáček, M. Sukeľ, Kudrna - Chromiak, Tamáši, Regenda - Okuliar, Čacho, Lunter. Trenér: Ramsay.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články