Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finové narazili hned v prvním zápase, výhru slaví Američané

Finský celek začal cestu světovým šampionátem porážkou. Na cestě za titulem, který by Finové chtěli získat, už kvůli tomu, že hrají v Tampere před svými fanoušky, narazili na tým USA. Ten sice prohrával 0:1, ale pak už skórovali jen jeho hráči a vyhrál 4:1.

Finové mají v týmu proti minulému šampionátu jen pět nováčků, zatímco Američané se scházeli na poslední chvíli a před MS odehráli spolu jen jediné přípravné utkání v Německu. A v úvodu zápasu byli také Finové lepší a svoji aktivitu dali znát i ve skóre, když se trefil Hartiakinen.

Zámořský výběr se zvedl po první přestávce. Coronato také dokázal dostat puk do finské branky, ale rozhodčí po trenérské výzvě a zhlédnutí videa branku neuznali. Američané začali víc bruslit, byli pohybliví a často stříleli. To se jim vyplatilo, když se trefil Gauthier pod horní tyčku a vyrovnal.

Kouč Jalonen v další pauze ve finské kabině nejspíš trochu zvýšil hlas a jeho svěřenci začali třetí třetinu dvěma obrovskými šancemi, ale americký gólman DeSmith se zaskvěl výbornými zákroky. A pak se americká parta rozjela a dvěma góly otočila zápas. Čtvrtý už dali Američané do prázdné branky.

Skupina A (Tampere):

Finsko - USA 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 18. Hartikainen (J. Sallinen, Manninen) - 34. Gauthier (Mazur, Samberg), 50. O'Connor (Samberg, Garland), 53. A. Tuch (Grimaldi, O'Connor), 60. A. Tuch (O'Connor). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Bloski (Kan.) - Ondráček (ČR), Synek (SR). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 12.056.

Finsko: Larmi - Ohtamaa, M. Lehtonen, Koivisto, Määttä, Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman - Rantanen, Manninen, Hartikainen - Kakko, Suomela, Armia - Kapanen, Lammikko, J. Sallinen - Anttila, Björninen, Oksanen. Trenér: J. Jalonen.

USA: DeSmith - Perbix, Samberg, Thrun, Perunovich, Mackey, Hutson, Attard - A. Tuch, Bonino, Grimaldi - Garland, Tynan, Eyssimont - Mazur, O'Connor, Farrell - Walker, Coronato, Gauthier - Bjork. Trenér: Quinn.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články