Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Finsko v utkání do počtu nadělilo Dánům sedm gólů

Finové se rozloučili s boji v základní skupině vysokou výhrou 7:1 nad Dánskem. Výsledek už nemohl nic změnit na tom, že se domácí tým utká ve čtvrtfinále s Kanadou a Dánové na mistrovství světa skončí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Dánsko

"Čeká nás skvělý zápas proti velkému týmu, na který se všichni těšíme. Kanada má silný tým, s gólovými hráči. Velmi dobře navíc hrají i do obrany, s tím se musíme vyrovnat. Všechno je ale o nás. Ukázali jsme, že když hrajeme na maximum, můžeme porazit každého," řekl obránce Olli Määttä webu Mezinárodní hokejové federace.

Finové vykročili za očekávaným vítězstvím již v úvodu utkání. Ve 3. minutě otevřel skóre pohotovou tečí kapitán Anttila. O 52 sekund později přidal po rychlém protiútoku a přečíslení tři na dva druhou branku obránce Ohtamaa.

Další gól mohli domácí vstřelit ve 47 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, kterou sice nevyužili, ale v 19. minutě se postaral o další finský zásah, opět po teči střely Pokka od modré.

Finové jasně dominovali, v první třetině vyslali na dánského brankáře Sörensena 20 střel. Hned na začátku druhé části navýšil jejich vedení Björninen. Následně se trefil v oslabení Lammikko, jenž využil zaváhání Sörensena, a z brejku skóroval i Kapanen.

V poslední třetině se oba týmy prosadily jednou. Nejprve zvýšil povedenou střelou od modré čáry na 7:0 Matinpalo. Poslední slovo měl Ehlers, jenž vydařeným zakončením na zadní tyč připravil Larmiho o čisté konto.

"Dnes jsme nezačali dobře. Všichni bychom měli být nadšeni, že můžeme hrát před takovým publikem ve Finsku. To by nám mělo dodat energii. Dnes jsme občas hráli dobře, ale celkově jsme udělali moc chyb a Finové jsou příliš dobří na to, aby toho nevyužili," řekl dánský útočník Nikolaj Ehlers.

Finsko – Dánsko 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Anttila (Matinpalo, Björninen), 4. Ohtamaa (Rantanen, Hartikainen), 19. Pokka (Seppälä, Kakko), 23. Björninen (Pesonen, Seppälä), 36. Lammikko (Seppälä), 39. Kapanen (Kakko, Suomela), 43. Matinpalo (Björninen, Oksanen) – 43. N. Ehlers (Krogsgaard, Gammelgaard). Rozhodčí: Holm (Švéd.), Sewell (Brit.)  Briganti (USA), Constantineau (Fr.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 11.491.

Finsko: Larmi – Ohtamaa, M. Lehtonen, Koivisto, Määttä, Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman – Rantanen, Manninen, Hartikainen – Kapanen, Suomela, Kakko – Armia, Lammikko, Pesonen – Anttila, Björninen, Oksanen. Trenér: J. Jalonen.

Dánsko: G. Sörensen – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, A. Koch, Krogsgaard, Gammelgaard – N. Ehlers, Russell, N. Jensen – Boedker, Moelgaard, Storm – Asperup, Poulsen, Bau Hansen – Andersen, Aagaard, Olesen. Trenér: H. Ehlers.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články