Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sestřihy a momenty semifinále MS: O titul si zahrají Kanaďané a Němci

Mistrovství světa v Tampere nabídlo dramatická semifinále, po kterých se radovaly Kanada a Německo. Zatímco Kanaďané udolali vzdorující Lotyše díky povedené třetí třetině 4:2, Němci museli utkání s Američany otáčet a o postupu rozhodli až v prodloužení.

Vývoj úvodního semifinálového duelu byl hodně překvapivý a Lotyši v něm proti Kanadě dvakrát vedli. Nadějný stav 2:1 pro vzdorujícího outsidera utkání trval po dvou třetinách a Kanaďané marně hledali cestu za dalším srovnáním.

Jenže vše změnil začátek závěrečné části hry. Nejprve se prosadil Jack Quinn střelou z úhlu o masku lotyšského brankáře Arturse Šilovse už po 45 sekundách a o osm minut později zařídil vítěznou branku javorových listů Adam Fantilli po krásné individuální akci. Jeho trefa byla přitom první na turnaji. Kanaďané jsou počtvrté v řadě ve finále šampionátu, Lotyši budou usilovat o historický bronz.

Druhý souboj byl ještě napínavější, ačkoli se zdálo, že Američané zápas kontrolují. Jenže za stavu 3:2 nepřidali pojišťující gól a Němci předvedli vítězný obrat. V čase 58:37 srovnal Marcel Noebels z dorážky a poslal utkání do prodloužení.

V něm sice Američané několikrát zahrozili, ale vítěznou trefu si připsal na druhé straně Frederik Tiffels. Němci jsou poprvé v play-off éře ve finále, Američané na účast v souboji o titul dál marně čekají. Výběru USA se to nepovedlo ani na dvanáctý pokus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články