Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Český tým podal podnět na zákrok na Chlapíka. Černoch je v pořádku, potvrdil Hnilička

Dva ostré zákroky v derby se řeší ještě den poté. Čeští hokejisté po výhře nad Slováky 3:2 možná na nějaký čas ztratili útočníka Filipa Chlapíka, jeho stav je nejasný. A realizační tým se rozhodl jednat. Hit slovenského obránce Patrika Kocha bude řešit na podnět českého týmu vedení turnaje. Jiný útočník Jiří Černoch je připraven do dalších utkání.

Karlovarský forvard Černoch dohrál utkání po zákroku koleno na koleno od Mislava Rosandiče, který byl vyloučen do konce utkání. U Chlapíka je situace složitější. "Jirka by měl být naštěstí v pořádku a má naskočit do zápasu s Kazachstánem. Filip je v péči lékařů, kteří ho ošetřují. Tam to bude asi den po dni. Uvidíme, jak se jeho stav bude zlepšovat, víc řekneme asi následující den," uvedl manažer reprezentace Milan Hnilička.

Realizačnímu týmu se nelíbil střet Kocha a Chlapíka v první třetině. "Zaměřili jsme se na posouzení toho zákroku. Jednal jsem okamžitě v rámci možností, které mi regule na mistrovství světa dovolují. Mluvili jsme společně s Kari Jalonenem se šéfmanažerem rozhodčích na turnaji. Jde nám hlavně o chránění hráčů při těchto zákrocích a co možná nejobjektivnější posouzení takových situací," prohlásil Hnilička. 

A nezůstalo jen u toho. "Podali jsme podnět. Regule říkají, že vedení turnaje si hlídá tyto situace samo, aby týmy nepodávaly podněty. Přesto jsme to udělali a čekáme na výsledek," dodal Hnilička.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články