Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hrubec: Vlastní gól? Jeden puk z milionu. Děkuju klukům, že jsme to zvládli

Kuriózní vlastní gól, kterému se naštěstí po utkání mohl jen pousmát. Šimon Hrubec přispěl k vítězství 3:2 v derby se Slováky na úvod šampionátu, ale jeden z inkasovaných gólů si zavinil sám, byť byl připsaný Mislavu Rosandičovi. Český brankář se nedíval na opakovaný záběr na kostku, aby byl v klidu a poté pochytal spoustu dalších střel, zákroků měl 24.

"Mám hroznou radost, že jsme vstoupili do turnaje vítězně. Je to velká psychická výhoda, když máte hned po prvním zápase tři body," oddechl si Hrubec, který dostal přednost před Markem Langhamerem a Karlem Vejmelkou, který zůstal na tribuně. 

Smolný moment pro Hrubce přišel v 11. minutě. Střelu Rosandiče zdálo se zkrotil, ale poté si ji podsunul mezi betony. "Je to fakt jeden puk z milionu. Puk místo toho, aby byl na placku, tak se zvednul. Plácl jsem ho hokejkou ze shora, když stál a chytil úplně jinou sílu, než kterou jsem očekával. V podstatě jsem si ho vystřelil sám sobě mezi nohy. Moc nevím, co bych udělal jinak. Tam jde jen o to, jestli se vám puk postaví, nebo ne. A dneska se mi puk poprvé v kariéře postavil," pokrčil rameny jednatřicetiletý gólman.

Ve zbytku zápasu ale český tým zabral a ze stavu 1:2 otočil na 3:2. Hrubec se z chyby oklepal a dochytal utkání k výhře. "Hlavně bych chtěl poděkovat klukům, že vyhráli, protože ta síla do útoku, to bylo fantastický. Kluky to nepoložilo, že jsme prohrávali 0:1 a 1:2. Potom dali kluci na 3:2 a zápas jsme, troufám si tvrdit, drželi ve svých rukách. Hlavně pak jsme hráli na konci hrozně chytře. To se mi líbí, že dokážeme hrát na výhru," uvedl Hrubec.

Recept rychle zapomenout na chybu má český brankář jasný. "Když to řeknu blbě, je jedno, jestli dostanete vikýř, nebo tento gól. Je to gól a prohráváte. V mém případě funguje, že se nikdy nedívám na kostku, abych se v tom šťoural, ať je to jakýkoliv branka. Těch záběrů po zápase je spousta a je absolutně zbytečný se v tom dál hrabat. Gól padnul a jedeme dál. Věděl jsem, že mám spoustu času, kdy týmu můžu pomoct," prohlásil brankář Curychu.

První nepříjemný moment má za sebou a doufá, že další už nepřijde. "Vážně se mi to v životě nestalo. Myslím si, že už jsem přikryl tisíce puků včetně tréninku a pak se stane tohle. A jestli to bude v nějakých sestřizích? Já jsem vždycky mimo mediální realitu, odstřižený od všeho. Jestli se ke mně něco dostane, tak po mistrovství a to už bude jedno," pousmál se Hrubec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články