Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ve druhé třetině jsme si prohráli zápas, litoval Hertl nepovedeného semifinále

V duelu o postup do finále vedli, ale po zbytečných faulech přišli o náskok a nakonec schytali debakl. Čeští hokejisté podlehli na světovém šampionátu Kanaďanům vysoko 1:6 a místo boje o zlato je čeká zápas o třetí místo s USA. Útočník Tomáš Hertl uvedl, že právě nepovedená pasáž ve druhé části hry stála český výběr lepší výsledek.

Po trefě Davida Krejčího Češi drželi těsný náskok skoro do konce první třetiny. Po kanadském vyrovnání před úvodní přestávkou však nastal kanadský obrat v zápase.

"Je to hrozná škoda, co jsme předvedli. Ve druhé třetině jsme přestali hrát, začali jsme se bát. Udělali jsme nějaké fauly a oni toho využili. Prohráli jsme si to ve druhé třetině," uvedl Hertl a vrátil se k faulům Davidů Pastrňáka s Krejčím. Obě poskytnuté příležitosti soupeř potrestal a odskočil na 4:1 ještě před startem třetí třetiny.

Hertl přitom mohl před kanadským obratem zvýšit na 2:0, ale v samostatném úniku a tísněn šanci neproměnil. Jeho střelecký pokus vytěsnil Chris Driedger vyrážečkou. "Kdybych to zvednul, tak to tam je, nebo možná rychle do bekhendu. Byl bych rád, kdybych to dal. To nic ale nemění na tom, jak jsme přistoupili k druhé třetině, kde jsme si prohráli zápas," prohlásil Hertl.

"Přišlo mi, že jsme je nechali (v přesilovkách) hrát. V první třetině jsme byli agresivní, proto jsme měli šance a přesilovky. Ve druhé jsme jim dali v oslabení prostor a Kájovi (Vejmelkovi) jsme vůbec nepomohli. Ten tam chudák nemohl nic dělat," litoval Hertl českého brankáře, jenž inkasoval v utkání hned šestkrát.

Před českým výběrem je tak znovu duel o bronz podobně jako v Bratislavě v roce 2019. Se Spojenými státy se střetl o třetí místo i v Praze v roce 2015. Tehdy se radovali Američané po výsledku 3:0.

"Pro nás to nekončí. Bude to těžké hodit to za hlavu. Čeká nás ale důležitý zápas. My tu medaili chceme za každou cenu. Pokud ji chceme, musíme hrát šedesát minut a úplně jiný hokej a potřebujeme všechny čtyři lajny. Když do toho půjdeme naplno, máme velkou šanci," řekl odhodlaně Hertl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články