Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Blümel si vylepšil své maximum v nároďáku. Se Švédy to bude daleko větší kvapík, připustil

Jednadvacetiletý útočník si po loňské premiéře v Rize svými dvěma góly v úvodním zápase proti Britům vylepšil turnajové maximum. V Tampere účet národního týmu otevřel i uzavřel. Navrch přidal asistenci. Útočící lajnu se zkušeným Romanem Červenkou a Davidem Krejčím si pochvaluje.

"Jsem rád, že mi to tam spadlo. Zápas dopadl dobře, ale zůstáváme nohama na zemi. Zítra se Švédy to bude daleko větší kvapík. Je dobře, že hrajeme až večer. Bude dost času si odpočinout a dobře se připravit," řekl Blümel.

Talentovaný rychlík se zatím zdá být ideální variantou na doplnění zkušených útočníků Romana Červenky a Davida Krejčího, kteří jsou s pukem mimořádně šikovní a dokážou vytvořit šance pro spoluhráče. "To je asi důvod, proč nás trenér dal k sobě. Červus s Krejčou jsou rádi na puku, najdou se přihrávkou. Já jsem ten, kdo tam lítá. Těší mě, že s nimi můžu hrát," pochvaloval si Blümel.

Dobrým důkazem, jak dobře k nim zapadá, byl pátý gól, při němž ho dokonale přesnou nahrávkou našel Červenka.

"Když jsem viděl, jak jede s pukem, tak jsem do toho jen kopnul a prostě jsem věděl, že mi to tam dá. Oba s Davidem rádi nahrajou, já z toho těžím. Dávají mi super pasy a já už nacházím místa, kde se jim ukázat, aby z toho byly šance. Každým zápasem z toho mám lepší pocit," liboval si Blümel.

Britové odolávali 27 minut bez inkasované branky. "Čekali jsme těžký začátek. Bavili jsme se o tom v kabině, že už loni to s nimi nebylo lehké. Po první třetině jsme se trochu uklidňovali. Myslím, že na nás byla vidět nervozita, ale spadlo to z nás s dvěma góly v polovině druhé třetiny. Vyložené šance měli v první třetině i Britové. Naštěstí jsem pak dal první gól a už jsme utkání kontrolovali a zvládli to," uvedl Blümel.

Potěšila ho podpora českých fanoušků. "Jsem z nich úplně nadšený. Bylo jich tu hodně. Koukal jsem na ně, byli všude na tribunách vidět. Je tady daleko lepší atmosféra než loni v Rize před prázdným hledištěm," uvedl Blümel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články