Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Slováci ve vyhroceném utkání podlehli Německu

Oba celky vstoupily do druhého utkání na MS ve velkém tempu. O výsledku rozhodl začátek druhé třetiny, do které vlétlo lépe Německo a šlo po trefě Müllera a Pföderla rychle do dvoubrankového vedení. Stav dokázal snížit Pospíšil, který po objetí branky zakončoval do odkryté klece. Více branek už ale Slováci dát nedokázali a Německu podlehli 1:2. Oba týmy tak ve skupině A mají po třech bodech. 

Hokejisté Německa oslavují gól
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/IMAGO autor: Mikko Stig

"Byl to bojovný zápas. Bojovali jsme, co to šlo. Myslím si, že nám chybí finální přihrávka do šance. Neproměnili jsme příležitosti, které jsme měli. Soupeře dostala na koně vyloučení. Při naší přesilovce pět na tři jsme málo stříleli," uvedl kapitán Slovenska Tomáš Tatar. "Stále je to začátek turnaje, ale máme hodně věcí, na kterých musíme pracovat," dodal útočník New Jersey.

Oba celky nastoupily do utkání prakticky v totožných sestavách jako v pátek, v brance opět dostali šanci Rybár a Grubauer.

Jako první inkasoval Rybár, ale až ve druhé třetině. Plachtovu přihrávku na Stützleho si do branky srazil vracející se Jánošík. "Otevřel se přede mnou prostor. Nejprve jsem byl trochu překvapený, ale měl jsem hodně místa, zkoušel jsem přihrát Moovi (Müllerovi), ale trefil jsem obránce. Šťastný gól," usmíval se po zápase Matthias Plachta. O pět minut později se Němci prosadili podruhé, když se po rychlém protiútoku prosadil pohotově dorážející Pföderl.

Slováci přidali a ve 32. minutě se podařilo Pospíšilovi po rychlém objetí branky snížit. Grubauer se nestačil přesunout k druhé tyči. Vyrovnat mohl Roman, brejk třineckého útočníka ale gólman Seattlu zlikvidoval.

Oba celky dostaly výhodu přesilových her pět na tři, ani jeden ji ale nedokázal využít. Slováci se v závěru tlačili do útoku, byli střelecky aktivnější, vyrovnat se jim ale nepodařilo ani při power play. Německo po páteční porážce s Kanadou poprvé bodovalo.

"Němci hráli moderní hokej, vždy měli hráče před brankou na dorážku. Na to jsem byl ale připravený. Udělali jsme více chyb než soupeř," řekl brankář Patrik Rybár, který si připsal jen 14 zákroků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články