Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Svozil: Nepodali jsme špatný výkon, ale zabrzdily nás fauly ve druhé třetině

Ačkoliv padli na úvod mistrovství světa 3:6 s Kanadou, neměli čeští hokejoví junioři špatný pocit ze hry, dobře však věděli, že favoritovi cestu za úspěchem usnadnili. I podle obránce Stanislava Svozila se hned tři prohřešky proti pravidlům před polovinou utkání v rozmezí pouhých 68 sekund ukázaly být nestravitelným soustem. Kanada dala při hře pět na tři dva góly a odskočila ze stavu 3:3 na 5:3.

"Myslím, že nás trochu zabrzdily ty fauly ve druhé třetině. Byly z toho dvě přesilovky pět na tři, z nichž jsme dostali dva góly, což pro nás bylo trošku zdrcující, ale s tím už nic neuděláme. Byl to jeden ze zlomových momentů," přiznal Svozil.

Zdůraznil, jak byli hráči na úvodní zápas MS natěšení. "A myslím, že jsme nepodali vůbec špatný výkon, ale musíme být na ledě sebevědomější a nebát se hrát proti takovým soupeřům do těla, protože tak jim to znepříjemníte," dodal Svozil, který ve 13. minutě zvýšil po pohledné individuální akci na 3:1.

Bránícího soupeře přelstil prohozením kotouče mezi nohama a pak překonal zblízka zakončením pod horní tyč i gólmana Dylana Garanda. "Není to úplně to, co zkouším na tréninku. Nevěděl jsem co vymyslet, ale vyšlo to, takže super. Je to super i pro moje sebevědomí, ale takových momentů bychom měli v zápase udělat víc, i když samozřejmě vím, že ze všeho nejde dál gól," řekl Svozil.

Krátce předtím využil početní výhodu přesnou ranou bez přípravy Pavel Novák. "Měli jsme přesilovku, výborně jsme vyhráli buly, David Jiříček to hodil žabičkou na mě na osu, na nic jsem nečekal, narval to z první a propadlo to tam. Byla to taková ta věc, kterou bychom měli dělat víc, tlačit se do brány a střílet," popsal Novák.

Přestože přišel očekávaný úvodní nápor Kanady, Češi dokázali kontrovat. "Měli jsme docela dobrý start. Sice jsme prohrávali, ale otočili jsme to do dvoubrankového náskoku. Z minima střel jsme dali tři góly. Všichni jsme byli šťastní, protože jsme asi nečekali, že budeme takto efektivní, ale v tu chvíli nesmíme povolit. Je třeba pokračovat a bušit do soupeře dál," řekl Novák.

"Musíme být také sebevědomější, hrát víc na puku a tlačit se do střel. Oni pak zápas otočili góly v přesilovkách, musíme být disciplinovanější. Dneska přesilovky rozhodly zápas," konstatoval Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články