Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Skok Latkóczyho, Söderblomovy finty nebo problémy Askarova. Jaké akce se zapíší do dějin MSJ?

Ani na letošním mistrovství světa hráčů do dvaceti let nebyla nouze o zajímavé momenty, pohledné kombinace a pěkné góly. Co by nemělo chybět ve výčtu nejlepších akcí z vysílání juniorského šampionátu na ČT sport a ctsport.cz?

Nejlepší brankářský zákrok

Brankářům statisticky dominoval kanadský gólman Devon Levy. Přesto si pravděpodobně největší ohlas získal Slovák Šimon Latkóczy, který předvedl doslova fantastický skok při snaze chytit puk do lapačky v úvodním duelu turnaje proti Švýcarsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Skvělý zákrok Šimona Latkóczyho v duelu se Švýcarskem

Nejkurióznější situace

U maskovaných mužů ještě zůstaneme. Jaroslav Askarov z Ruska patří mezi nejtalentovanější brankáře juniorské kategorie. Na šampionátu měl mladou sbornou dotáhnout do bojů o zlato, ale v semifinále proti Kanadě nepodal nejjistější výkon. Také kvůli problémům s hokejkou, o kterou několikrát v průběhu utkání přišel.

Je nám líto, video expirovalo.
Problémy brankáře Askarova s hokejkou v utkání s Kanadou

Nejhezčí český gól

Česká reprezentace se v ofenzivě trápila, kromě zápasu se slabým Rakouskem nastřílela ve čtyřech zbývajících duelech jen tři branky. O tu nejpovedenější se postarala proti Rusku dvojice Jakub Rychlovský a Filip Koffer. Prvně jmenovaný po dlouhém bránění našlápl z posledních sil k brejku a vybídl volného Koffera k jeho životní trefě.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Česko - Rusko: Koffer - 1:0 (37. min.)

Juniorský šampionát hodnotil Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Nejpohlednější akce (platná)

Nejpohlednější akce ale předváděli Finové. Ne nadarmo patří jejich souboje proti Američanům a Švédům k tomu nejzábavnějšímu, co nedávno skončený šampionát nabídl. Semifinálová srážka se Spojenými státy nabídla sedm gólových akcí, ale tu nejpohlednější zakončil Kasper Simontaival v přesilovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól Simontaivala v utkání proti USA

Nejpohlednější akce (neplatná)

Reprezentantům Suomi náleží také nejpohlednější branková akce, která nebyla uznána za regulérní. Nutno dodat, že správně a podle pravidel. Přesto si souhra, na jejímž začátku byl finský obránce Ville Heinola, zaslouží pozornost. I přes odvolaný gól Finové nakonec čtvrtfinálové derby proti Švédům otočili.

Je nám líto, video expirovalo.
Neuznaný gól Finů v utkání proti Švédsku

Nejlepší finta

Švédové ale mají v našem výčtu také svého zástupce. Nejen česká, ale následně také právě finská obrana poznala šikovné ruce dlouhána Elmera Söderbloma. Těžko uvěřit, že se svými 202 centimetry výšky a 108 kilogramy váhy předvádí takové kousky s hokejkou a pukem mezi nohama.

Nejpřesnější trefa

Na turnaji padlo hodně parádních gólů, ale zřejmě ten nejpřesnější má na svém kontě Kanaďan Cole Perfetti. Ač v přesilovce, tak z poměrně těžkého úhlu zamířil, vypálil a na centimetry přesně prostřelil brankáře Askarova v malém prostoru mezi betonem a lapačkou v semifinálovém utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól Perfettiho v utkání s Ruskem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články