Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Potvrdí junioři zlepšenou hru? Po Rusku jdou na Spojené státy

Po těžkém utkání proti Rusům čeká českou juniorskou reprezentaci na šampionátu v Kanadě další favorit na celkový triumf. Tentokrát svěřenci trenéra Karla Mlejnka změří síly s Američany, kteří v prvním utkání na sbornou nestačili a prohráli 3:5. Přímý přenos utkání USA – Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 20:00.

Juniorský tým USA
zdroj: ČTK/PA autor: Jason Franson

Zámořský výběr po prvním utkání na turnaji následně deklasoval 11:0 Rakousko, proti němuž nastoupí svěřenci kouče Karla Mlejnka na závěr svého účinkování ve skupině. Čeští mladíci selhali se Švédy (1:7), ale pak zaskočili sbornou a po výborném výkonu zvítězili 2:0.

"Celý tým splnil plán, který jsme si před zápasem dali. Zatímco se Švédy, kdy byla ta strategie jiná, jsme plnili plán třicet minut, proti Rusům to bylo celých šedesát. Co jsme si nastavili, se kluci snažili plnit na sto procent," vyzdvihl trenér Mlejnek hlavní důvod, který mužstvu přinesl diametrálně odlišný výsledek než proti Seveřanům.

Vítězství bylo pro tým důlěžité i kvůli posílení sebevědomí a bylo jasně patrné, jak velkou radost z něj hráči mají. "Myslím, že je to pro nás psychická vzpruha, protože jsme si dokázali, že můžeme hrát i proti týmům, jako je Rusko. Nevidím důvod, proč bychom v tom nemohli pokračovat," řekl střelec gólu na 2:0 Martin Lang.

Mezi hrdiny se zařadil brankář Lukáš Pařík, který jako by svůj klid přenesl v průběhu duelu na celé mužstvo. "Jako tým jsme podali vážně skvělý výkon. Drželi jsme se systému, který jsme si stanovili před zápasem, a na ledě to bylo znát. Jestliže ale chceme vyhrát další zápas, musíme se na to zase dobře připravit, což znamená tvrdě pracovat už v tréninku," uvedl Pařík.

Američané mají co napravovat, neboť loni si v pozici obhájců stříbra vylámali ve čtvrtfinále MS v Ostravě a Třinci zuby na Finech a prohráli 0:1. Na stejném turnaji se také týmy ČR a USA potkaly naposledy. Po dramatickém průběhu vyhráli Američané ve skupině 4:3 v prodloužení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články