Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dali gól z každé chyby. To se musí zlepšit, říká Ryšavý a duel se Švédy vyhlíží s optimismem

Druhý duel s Kanadou na mistrovství světa dvacítek byl vyrovnanější, ale opět Češi inkasovali od Kanady pět gólů, favoritovi v semifinále podlehli a čeká je boj o bronz. Útočník Martin Ryšavý ocenil výkon týmu a věří, že úspěch přijde v utkání se Švédy. Přímý přenos začíná ve 22:00 na ČT3, od 22:45 vysílá ČT sport, celé utkání sledujte na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih semifinále Kanada "20" – Česko "20"

"Hráli jsme proti silnému soupeři, ale žádný z nás to nevzdal. Odvedli jsme maximum," prohlásil po utkání Ryšavý.

V počtu střel Češi s Kanaďany drželi krok, skóre se ale zastavilo na stavu 5:2 pro domácí. "Stáli jsme proti lepšímu mužstvu, které je více vyspělé a přehrálo nás," uznal Ryšavý kvalitu soupeře. "Pokazili jsme si to vyloučeními. Ve dvou oslabeních jsme dostali dva góly. Ale i to k hokeji patří," dodal.

Začátek zápasu provázelo obrovské tempo. "Ano, ale to je i v zápasech s Finskem, Švédskem nebo USA. Kanaďané umí hrát na užším hřišti. Dali gól z každé naší chyby, kterých bylo nakonec pět. To se musí do příště zlepšit," zdůraznil Ryšavý. Podle jeho pohledu se Češi nemají za co stydět. "I kvalitním Finům dala Kanada pět gólů," připomněl.

Na začátku druhé dvacetiminutovky přitom český tým hýřil aktivitou a chvílemi se zdálo, že může semifinále zdramatizovat. "Prohrávali jsme 0:2, řekli jsme si, že můžeme jen získat," přiblížil Ryšavý. Češi druhou třetinu dokonce na střely vyhráli 16:11, góly však dávali jen domácí. Český tým pak sice díky Myšákovi s Jiříčkem vyhrál aspoň třetí část, ale ztrátu už nedotáhl.

V kanadské sestavě nechyběl Connor Bedard, proti němuž už Ryšavý odehrál v klubové sezoně osm zápasů. "Je to velký talent, ale nemá cenu se na něj speciálně soustředit. Takových talentů tam mají dalších patnáct, ne-li dvacet," uznal důrazný český útočník kvality soupeřů.

V průběhu zápasu musel Ryšavý zamířit na šití. "Byl jsem v souboji s obráncem a dostal jsem loktem. Ale to k hokeji patří, nejde o nic velkého," mávl rukou nad svým šrámem.

Český tým se hned po návratu do kabiny začal chystat na zápas o bronz. Jak po fyzické, tak i po psychické stránce. "Každý ví, co potřebuje ‒ někdo se projede na kole, někdo se protáhne. Je potřeba udělat všechno na maximum, připravit se co nejlépe, abychom v sobotu vyhráli," shrnul Ryšavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články