Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Augusta: Věřím, že to byl dobrý budíček. Nasazení na mistrovství světa si představuju jinak

Dobrý začátek, pak výpadek ve hře, spousta faulů a nakonec nepovedený vstup do turnaje. Tak by se dalo zhodnotit úvodní vystoupení českých juniorů na světovém šampionátu do dvaceti let ve švédském Göteborgu, ve kterém podlehli Slovákům 2:6. O nápravu se reprezentační mladíci pokusí proti Norsku, přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve středu od 16:55.

Svěřenci trenéra Patrika Augusty vedli od druhé minuty po brance Dominika Rymona. Zbytek první třetiny si čeští junioři hlídali, změna ale nastala definitivně od druhé části hry.

"Přestali jsme hrát. Dostali jsme druhý gól, který nás trošičku nahlodal. Ale základ byla disciplína. Prostě moc vyloučených. Kromě deseti patnácti minut první třetiny se to hodnotí velice špatně. Ke konci první třetiny jsme ztráceli kotouče ve středním pásmu, odevzdávali jsme to, úplně jsme přestali hrát. Nevím, z jakého důvodu," hodnotil Augusta. "Věřím, že to byl dobrý budíček, protože utkání budou těžší a těžší. Na můj vkus tam byla spousta nedorazů a nasazení na mistrovství světa si představuju jinak," dodal Augusta.

Slováci v prostřední třetině duel i díky zlepšenému pohybu otočili na 2:1 a převzali taktovku nad zápasem. "Myslím, že jsme začali hrát trochu lehkovážně, přidržovali jsme puky. Mysleli jsme si, že to půjde samo, protože první třetina byla relativně slušná. Soupeř samozřejmě přidal, dostal přesilovky, tím se dostal na koně," uvedl Augusta. "Měli jsme tam vyloučení, spousta hráčů se nedostala do hry," litoval Augusta.

Osm menších trestů a navrch faul vedoucí k trestnému střílení, to byla vizitka českého týmu stran disciplíny. "Apelujeme na to od začátku přípravy. V těch přípravných zápasech jsme měli čtyři pět (vyloučení), myslel jsem si, že to ještě stáhneme dolů, bohužel tento zápas nás odhalil hodně a na tolik faulů to nejde hrát. Hráči to vědí, říkáme jim to, ale zase se to stalo," řekl Augusta na adresu české nekázně.

První zápas mají čeští mladíci za sebou, už se ale musí připravovat na dalšího soupeře, kterým bude Norsko. Poražený se výrazně přiblíží nepopulárním záchranářským bojům. "Nebude to nic jednoduchého. Každý zápas bude těžší a těžší. Já hlavně chci, aby hráči šli do toho naplno. Byla tam spousta pasáží, kdy jsme byli lehkovážní, to si ve středu určitě nebudeme moct dovolit," prohlásil Augusta směrem k utkání s Nory.

V obraně bude muset trenérský štáb vymyslet nové složení, neboť po odstoupení Jiříčka dohrávali Češi na pět beků. Změn možná doznají také útoky. "Je to první zápas. Nechceme vyvolávat nějakou paniku. Pobavíme se o tom s trenéry a uvidíme, jak to poskládáme na zítra," dodal Augusta.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články