Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Martynek poslal Třinec do semifinále Spengler Cupu a teď chce finále

Sice už třetí sezonu hraje převážně první ligu za Frýdek-Místek, ale když je třeba, pomůže Třinci v extralize a teď i ve Spengler Cupu. Sedmatřicetiletý Rostislav Martynek v neděli za stavu 2:2 rozhodl vítězným gólem zápas s Ufou a poslal Třinec do semifinále. Semifinále Ambri-Piotta – Třinec můžete sledovat v přímém přenosu od 20:10 na webu ctsport.cz.

Rostislav Martynek střílí na branku Davosu
zdroj: ČT4/AP autor: Gian Ehrenzeller

"Pocity jsou fantastické, byl to zatím nejdůležitější zápas turnaje. Od začátku do konce jsme šli za výhrou," řekl pro klubový web Ocelářů zkušený útočník, který už k pátečnímu vítězství nad Davosem přispěl gólem a asistencí. "Nikdy jsem se jako střelec necítil. Pochopitelně mě těší, že mi tam dva góly spadly, je to ale vždy trošku o štěstí," uvedl Martynek, který v 51. minutě čtvrtfinálové souboje v přesilové hře před brankářem šikovně tečoval střelu Arona Chmielewského.

V extralize odehrál 172 centimetrů měřící útočník za Třinec, České Budějovice a Litvínov 769 zápasů a nasbíral v nich 314 bodů za 173 branek a 141 asistencí. Za poslední tři sezony ale v nejvyšší soutěži odehrál jen 19 zápasů. "Abych řekl pravdu, když jsem se vracel zpátky z Litvínova, absolutně by mě nenapadlo, že bych se s Třincem někdy na Spengler Cup podíval. Jsem hlavně rád, že mě do Davosu vůbec vzali a mohu být mužstvu platný," prohlásil Martynek.

Třinec, který loni na Spenglerově poháru debutoval, čekal na premiérové vítězství do pátého zápasu. Proti Ufě sice ztratil vedení 2:0, ale nakonec se radoval podruhé za sebou z výhry, když v předchozím utkání zdolal Davos. "V první třetině jsme byli lepší, od druhé části se hra vyrovnala, ale celkově jsme byli hladovější," uvedl Martynek, který na turnaji nastupuje ve formaci s bratry Michalem a Ondřejem Kovařčíkovými.

"Semifinále jsme chtěli prostě víc. Klíčovým momentem byla ubráněná přesilovka Ufy pět na tři. Tam se určitě lámal chleba, to nás psychicky posílilo," poukázal na 77 sekund trvající hru při dvojnásobném oslabení za stavu 2:1 pro Oceláře.

Teď jeho a celý tým čeká utkání o finále s týmem Ambri-Piotta. "Určitě nechceme, aby to byl poslední zápas. Je to krátkodobý turnaj a my chceme udělat úspěch. Je pravda, že prostor na odpočinek moc není, musíme proto dobře zregenerovat. Čeká nás parádní kulisa, ale to nám rozhodně nebude vadit. Doufám, že to nebylo na turnaji naše poslední slovo a uděláme finále," dodal Martynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články