Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Machovský po dalším obratu: Nepanikaříme a ono se nám to vždycky vrátí

Díky obratům ve víkendových zápasech v Liberci a v Hradci Králové uhájili hokejisté Sparty vedení v extraligové tabulce. V sobotu na severu Čech prohrávali 0:3 a 2:4, ale nakonec slavili výhru 5:4 v prodloužení. O den později na ledě Hradce si nesli z úvodního dějství až do závěrečné třetiny manko 0:2 a po výsledku 3:2 brali plný počet bodů.

Brankář Sparty Matěj Machovský
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"I když prohráváme, tak zůstáváme v klidu. Nepanikaříme, nezačínáme vymýšlet blbosti a hrajeme pořád stejně a ono se nám to vždycky vrátí," pochvaloval si sparťanský brankář Matěj Machovský. V Hradci Králové kapituloval do 18. minuty dvakrát, ale pak už neinkasoval.

Klíčem k úspěchu Sparty bylo i šest ubráněných oslabení. "Bohužel se nám nedaří hrát bez vyloučení, ale oslabení nám funguje dobře. Blokuje se hodně střel a myslím si, že když to tak bude pokračovat, tak to bude dobré," pochvaloval si Machovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Sparta

Pražané se naopak po dvou přesilovkách v úvodu utkání dočkali další až na konci a byla klíčová. Hradecký kapitán Petr Koukal neudržel nervy v souboji s Tomášem Dvořákem, který ho přidržel za nohu, a mistr světa z roku 2010 se po něm ohnal a opakovaně jej seknul do nohy. Dostal trest na pět minut a do konce utkání.

"Bylo to hodně o nervech, byli v souboji, já jsem se otočil a snažil jsem se sledovat puk. Pak jsem viděl, jak Péťa Koukal bodá hokejkou našeho hráče, takže to mě trošku vytočilo. On mi potom zpětně říkal, že mu držel nohu a měl strach o koleno, proto se tak vytočil. Ale myslím si, že tohle dělat neměl," komentoval Machovský situaci, která předcházela obratu.

Podle sparťanského gólmana byl hodně důležitý gól Jana Buchteleho na 1:2 po 32 vteřinách třetí třetiny. "První gól, který zkrátí tu ztrátu, je vždycky důležitý. Pak je také důležité pokračovat v té hře dál. Když dostanete na 1:3, tak vás to zase sundá, ale my jsme to ustáli a dali na 2:2. Potom jsme přidali třetí, takže to byl skvělý obrat," pochvaloval si Machovský.

Sparta porazila Hradec podruhé v sezoně. S Východočechy hrála už dvakrát doma, kde nejdříve vyhrála 4:0 a poté podlehla 1:2 v prodloužení. "Víme, že jsou bruslivý tým. Když hráli u nás, tak jezdili úplně jinak. My jsme se tomu chtěli vyrovnat a myslím, že jsme měli více ze hry. Oni měli velké šance, ale myslím, že držení puku bylo na naší straně. Musím smeknout před klukama," řekl Machovský.

Sparta vede o tři body před Libercem, třetí Hradec Králové a čtvrtý Litvínov na ni ztrácejí shodně pět bodů. Pražané ale odehráli o zápas více. "Ono je to vedení pěkné, ale pořád máme předehrané nějaké zápasy, takže je to zkreslující. Může nás někdo klidně dohnat. Doufám, že budeme hrát furt stejně a pojedeme takhle dál," dodal Machovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články